ep el presidente de bbva carlos torres vila ofrece declaraciones a los medios de comunicacion antes
H.Bilbao - Europa Press

"La primera opinió del supervisor ha estat positiva, encara que no tenim una llum verda explícita. Pel que fa al govern espanyol, la transacció millorarà el servei que donem a la societat a través del crèdit i recolzarà millor l'economia, cosa que significa una base fiscal més gran. Per al país és bo tenir un banc fort i el Govern segur que apreciarà el valor de la transacció. Hi ha molta politització, però jo crec que el Govern aprecia el valor d'aquesta operació".

  • 10,020€
  • 0,46%

Són les declaracions del president de BBVA, Carlos Torres, durant la presentació davant d'analistes de l'OPA hostil llançada sobre Banc Sabadell aquest dijous, després del rebuig inicial a la seva oferta amistosa de fusió.

El govern espanyol ja ha mostrat l'oposició frontal a l'operació. El Ministeri d'Economia s'ha oposat "tant en la forma com en el fons", perquè considera que "introdueix efectes lesius potencials al sistema financer espanyol". Aquesta oposició és important, ja que cal aprovació prèvia de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC).

Qüestionat sobre la possibilitat que l'operació fracassi, Torres ha indicat que "és el nostre deure intentar-ho, amb tot el respecte per al Consell de Sabadell. Si els accionistes de Sabadell consideren que no és atractiva, seguirem endavant amb el nostre negoci. No tenim un pla B més enllà del que ja hem fet”.

Pel que fa a l'oferta inicial d'oferir tres llocs al Consell de l'entitat fusionada a representants de Sabadell, ha explicat que "tot el que s'ha ofert inicialment es manté dret", tot i que ha precisat que "l'important ara és centrar-nos en els accionistes".

Sobre el futur de la filial britànica TSB, ha indicat que “prendrem les decisions quan arribi el moment. Ens agrada la seva franquícia TSB, però les decisions es prendran al seu moment”.

Pel que fa a l'interès d'accionistes de Sabadell, ha assenyalat que "hem rebut opinions positives d'alguns accionistes rellevants".

UN TERMINI DE 6 A 8 MESOS

Per part seva, el conseller delegat de BBVA, Onur Genç, espera "que l'aprovació de l'operació faci entre 6 i 8 mesos", tenint en compte les autoritzacions necessàries i el període d'acceptació de l'oferta.

"BBVA i Sabadell seran millors junts per raons d'escala, perquè els costos fixos estan augmentat de manera constant, dia rere dia".

"Quan mires quan gastem en informàtica, Sabadell i BBVA destaquen sobre els altres, i per això una combinació té tot el sentit estratègic", ha afegit.

"També som molt complementaris. Nosaltres som més minoristes, i Sabadell té una gran franquícia de pimes. Quan s'ajunten els dos bancs, som molt complementaris", ha indicat.

Noticias relacionadas

contador