ep archivo   sede de las oficinas de acciona en a 4 de marzo de 2023 en alcobendas
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

Bankinter ha rebaixat el preu objectiu d'Acciona i Acciona Energía, tot i que manté la recomanació de comprar per a les dues. En el cas del grup matriu, la valoració s'ubica ara a 126 euros per acció, des dels anteriors 133, mentre que la companyia especialitzada en energia ha passat dels 23,20 euros per títol als 21,50 euros.

  • 124,300€
  • 0,32%
  • 22,260€
  • -0,27%

Els analistes de Bankinter asseguren que la retallada a la valoració del grup respon a una previsió un 3,5% inferior del seu Ebitda fins al curs 2026, enfront d'un entorn de preus "de més feblesa del que s'ha anticipat".

"Ajustem a la baixa estimacions i preu objectiu del grup, però mantenim la recomanació en comprar. El principal motiu és la retallada en estimacions i valoració en Acciona Energía a causa d'uns preus de l'electricitat inferiors a allò inicialment estimat. Una feble demanda, un alt pes de renovables al mix elèctric i menors preus del gas impacten negativament sobre el preu del pool elèctric", destaquen des de Bankinter.

Tot i això, asseguren que mantenen la recomanació de comprar pel fet que "la venda d'actius renovables podria aflorar el valor de la cartera del grup". També influeix en aquesta decisió que "la retallada de tipus del BCE beneficiarà les companyies amb forts plans d'inversió i alt endeutament, com Acciona".

A més, destaquen que "els preus forward de l'electricitat (per al 2025) se situen a l'entorn dels 50/60€/MWh, enfront dels 15€/MWh de mitjana a l'abril, cosa que permet esperar una recuperació a la segona meitat de l'any". D'altra banda, consideren que Nordex i la divisió d'infraestructures mantenen una bona evolució operativa.

En el cas d'Acciona Energía, els analistes subratllen l'efecte del descens en els preus de l'electricitat, i afegeixen que "tot i que les polítiques de cobertura del grup mitigaran gran part d'aquesta caiguda i els preus tendiran a recuperar a la segona meitat d'any, la veritat és que l'entorn és de més debilitat del que s'ha anticipat".

Tot i les potencials debilitats que assenyalen, mantenen també la recomanació de comprar pels mateixos motius emprats per al grup en conjunt, encara que destaquen especialment que "les vendes d'actius podrien aflorar el valor de la seva cartera".

"Amb l'objectiu de reduir el deute i mantenir el grau d'inversió (BBB-actual) Acciona Energía ha posat en venda actius. Es tracta d'una cartera de 308MW d'eòlica a Espanya amb una mitjana de cinc anys de vida regulatòria. El paquet també inclou 372MW de projectes solars en desenvolupament. Els parcs solars resultants s'hibridaran amb els eòlics, aprofitant la connexió a la xarxa existent. El grup podria ingressar uns 500 milions d'euros amb aquestes vendes d'actius.

Noticias relacionadas

contador