ep archivo   central hidroelectrica 20230207133903
MITECO - Archivo

Acciona Energía ha posat a la venda una cartera d'actius hidroelèctrics a Espanya valorats en 300 milions d'euros. Es tracta de 23 preses tradicionals i plantes hidroelèctriques a la cara sud dels Pirineus i a Cantàbria.

  • 21,400€
  • -0,37%

En total, els actius sumen una capacitat instal·lada de 175 MW amb una producció mitjana de 500GWh anuals des de l'any 2010. Es tracta d'actius concessionals als quals els queda una vida mitjana de 23 anys aproximadament i que no compten amb ingressos regulats, ja que l'electricitat que generen es ven a preus de mercat (pool).

Per als experts de Bankinter, es tracta de "bones notícies", ja que "l'objectiu d'aquestes vendes és mantenir el deute sota control i assegurar-se el grau d'inversió per les agències de valoració (BBB- per Ficth)".

Segons la seva opinió, "la rebaixa de la valoració suposaria un encariment del passiu de la companyia i un pitjor accés als mercats de deute".

En aquest sentit, recorden que "aquesta és la segona fase del seu pla de desinversions. La primera consisteix en una cartera de 680MW eòlics i solars, amb la qual podria obtenir 500 milions d'euros i que es podria tancar durant les properes setmanes".

Sobre aquesta venda, afegeixen que "Engie i Exus Partners són els principals favorits per a l'adquisició d'aquests actius eòlics i solars".

Segons la seva opinió, "la prioritat de la companyia ara és cuidar el rating, i per això el ritme inversor s'adaptarà a aquest criteri en un entorn amb volatilitat en els preus de l'electricitat".

També indiquen que "Acciona Energia té actualment 13.500MW de renovables i el compromís d'invertir 2.400 milions d'euros aquest any en el desenvolupament de noves instal·lacions, però adaptarà les quantitats al futur al ritme de la venda d'actius".

Per això, creuen que "l'èxit en l'execució de les vendes d'actius i la recuperació gradual dels preus de l'electricitat, podrien aconseguir millorar la valoració del grup i continuar impulsant l'acció. La bona evolució a la borsa de la seva filial Nordex (+62% des del febrer i +21% l'últim mes) també ajudarà en aquest sentit”.

Noticias relacionadas

contador