ep archivo   un panel del ibex 35 en el palacio de la bolsa a 9 de enero de 2024 en madrid espana
Fernando Sánchez - Europa Press - Archivo

L'IBEX 35 estén les pujades dijous (+1,23%, 10.765 punts) després de sumar ahir un 1% amunt. El selectiu ha estat liderat per IAG (que, juntament amb la resta d'aerolínies europees, reacciona als comptes d'easyJet) i pels bancs. Bankinter ha tancat amb fortes pujades de més del 5% després de fer tombs a primera hora després d'anunciar un increment del benefici del 8,7% fins al març, arribant als 200,8 milions.

  • 10.854,400
  • -2,22%

Naturgy també ha tingut un comportament molt volàtil. Ahir l'energètica es va disparar un 6% després que el grup Taqa, propietat de l'emirat àrab d'¡Abu Dhabi, confirmés que negocia comprar el 40% de la companyia en poder dels fons CVC i GIP. El Govern ha dit que defensarà els interessos estratègics d'Espanya a Naturgy i que compta amb els "instruments normatius necessaris". Expansión publica avui que Taqa estudia oferir 27 euros per acció. Finalment, ha tancat amb lleus pujades fins als 22,9 euros.

Fora del nostre país, Sartorius s'ha enfonsat a la borsa alemanya després de publicar resultats. Avui els mercats estaran pendents d'altres xifres, les de Netflix, que, com sempre, es coneixeran al tancament de Wall Street.

Wall Street va acabar ahir amb caigudes que van ser de l'1,15% al Nasdaq. A Àsia han dominat els números verds aquesta matinada. El president dels EUA, Joe Biden, va dir ahir que està preparat per triplicar els aranzels a les importacions d'acer i alumini de la Xina des del 7,5% actual. "No estan competint. Estan fent trampa", va afirmar Biden davant del sindicat United Steelworkers a Pittsburgh. A l'Índia, cal destacar el tancament lleugerament positiu de la borsa davant el començament de les eleccions generals demà, que s'estendran fins a l'1 de juny.

Pel que fa a altres aspectes rellevants de l'agenda d'avui dijous, els caps d'Estat i de Govern de la Unió Europea celebren la segona i última jornada d'una cimera extraordinària on l'exprimer ministre italià, Enrico Letta, presentarà el seu informe sobre la seva proposta de reforma del mercat interior.

A més, als Estats Units s'han publicat les peticions setmanals de subsidi de desocupació, l'índex manufacturer de la Fed de Filadèlfia i les vendes d'habitatges de segona mà. Aquest dijous parlaran diversos membres de bancs centrals, com Luis de Guindos, vicepresident del BCE, a més de diferents membres de la Reserva Federal (Fed).

QUIN NIVELL HA DE SUPERAR L'IBEX PER QUÈ FINALITZI LA CORRECCIÓ?

L'IBEX va cobrir ahir el buit baixista que va deixar dimarts i continua avançant.

"De moment, aconsegueix subjectar-se al voltant dels 10.500 punts, però, per confirmar el final de la correcció del curt termini, hauríem d'esperar un tancament per sobre dels 10.780 punts", explica César Nuez, analista de Bolsamanía i responsable de Trader Watch. "Un tancament per sobre d'aquests preus ens faria pensar en una continuació de les pujades fins als màxims anuals que va dibuixar als 11.139 punts".

Mentre no confirmi el final dels descensos, no es descarta un atac al nivell dels 10.388 punts, mínims del buit baixista que va deixar el 13 de març passat.

ALTRES MERCATS: ATENCIÓ AL PETROLI

El petroli està mixt després de les caigudes voluminoses d'ahir. El Brent se situa als 87,15 dòlars (-0,19%). El WTI és als 82,79 dòlars (+0,12%).

L'euro es canvia als 1,0656 dòlars (-0,14%). L'or avança lleugerament i frega els 2.400 dòlars (+0,38%, 2.397 dòlars) i la plata suma un 0,12% (28,43 dòlars).

El bitcoin cotitza als 63.500 dòlars i l'ethereum supera els 3.000 dòlars.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys cau al 4,581%.

Noticias relacionadas

contador