ep archivo   vista general del palacio de la bolsa a 10 de marzo de 2022 en madrid espana el ibex 35
Marta Fernández Jara - Europa Press - Archivo

Després de tancar la sessió passada en verd, l'IBEX ha continuat avançant aquest dimarts (+1,5%) i ha superat la barrera dels 11.000 punts (11.080). Dins del selectiu espanyol destaquen les pujades en BBVA (+3,6%) després del rebuig de Sabadell a la seva oferta de fusió per absorció. Sabadell, per part seva, ha arrencat amb caigudes voluminoses que es van moderar (-0,45%). A la part més negativa de l'IBEX se situen també Acerinox, ArcelorMittal i Grifols mentre que, a dalt de tot, destaquen els avenços de Fluidra (+4,8%), Solaria, Acciona Energía i Santander.

  • 11.327,700
  • 0,25%

Wall Street va acabar la jornada passada amb alces d'entre el 0,46% al Dow i l'1,19% al Nasdaq, mentre que Àsia ha viscut una sessió mixta, amb el Nikkei pujant més d'un 1,5% després del festiu de dilluns. Cal destacar que allà, l'RBA d'Austràlia ha complert el guió i ha mantingut els tipus d'interès sense canvis en el 4,35%.

Avui assistim a una jornada de més resultats empresarials, sobretot a Europa, amb els comptes d'UBS (es dispara un 7%) i UniCredit, i també s'anuncien algunes dades macro destacades, com les vendes al detall de la zona de l'euro (augmenten un 0,8% al març).

Tot i això, serà a partir de demà quan es produeixi una veritable allau de xifres empresarials a Espanya, amb les de Fluidra, Amadeus, Endesa, Telefónica, Ferrovial... al llarg dels propers dies, així com els esdeveniments més rellevants, com la decisió de tipus del Banc d'Anglaterra, dijous.

SABADEL DIU 'NO'

Com els indiquem més amunt, avui els inversors estan pendents del comportament a la borsa de Sabadell i BBVA després del rebuig de Sabadell a l'oferta de fusió per absorció de BBVA. El banc dirigit per Carlos Torres oferia una acció de nova emissió per cada 4,83 accions de Sabadell. Sabadell ha dit que aquesta oferta "infravalora significativament" el seu projecte i ha reafirmat la seva estratègia "com a entitat independent".

BBVA ha lamentat aquesta resposta a la seva "atractiva" oferta.

Cal esperar que la història acabi aquí. Els experts afirmaven, abans de conèixer la negativa de Sababell, que BBVA no milloraria l'oferta si això passava.

"La història es repeteix. Igual que ja va passar el 2020, el Consell de Banc Sabadell ha rebutjat l'oferta de BBVA. Diverses en són les raons esgrimides, però, igual que fa quatre anys, les principals en són dues: el preu i el repartiment de poder. (...) Els egos dels banquers s'han tornat a posar de manifest i els consellers de Banc Sabadell no sortien gaire ben parats amb la proposta de BBVA, i això ha tornat a ser un fre per a l'operació", afirma Ricardo Zion, professor d'EAE Business School.

L'IBEX S'AGUANTA ALS 10.800

L'IBEX es manté cotitzant per sobre dels 10.800 punts. "Si aconsegueix superar els 11.000 punts, no descartem acabar veient una extensió de les pujades fins als màxims anuals dibuixats als 11.227 punts", indica César Nuez, analista de Bolsamanía i responsable de Trader Watch.

"Si aconseguís superar aquests nivells, és molt probable que puguem acabar veient una extensió dels guanys fins al nivell dels 11.500 punts".

Per sota, el primer nivell de suport és als 10.800 punts. "No apreciarem un senyal de feblesa mentre es mantingui cotitzant per sobre d'aquests preus. Si els perd, el més normal és que puguem veure un atac al suport dels 10.500 punts".

ALTRES MERCATS

L'euro, pràcticament pla, canvia als 1,0771 dòlars. El petroli cedeix un lleu 0,2%, amb el Brent als 83,02 dòlars i el WTI, als 78,27 dòlars.

L'or perd lleugerament (-0,34%, 2.323 dòlars), i la plata baixa un 0,18% (27,56 dòlars).

El bitcoin cotitza als 63.700 dòlars i l'ethereum, als 3.070 dòlars.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys cau al 4,424%.

Noticias relacionadas

contador