ep archivo   un panel del ibex 35 en el palacio de la bolsa a 12 de febrero de 2024 en madrid espana
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

L'IBEX 35 ha arrencat el mes de maig en positiu (+0,16%, 10.872 punts) després de les fortes pèrdues de dimarts passat i de festiu de dimecres. Aquest dijous també és festa a Madrid, però la normalitat torna al mercat espanyol, que descompta nombroses referències.

  • 11.299,500
  • 0,00%

A nivell domèstic, les mirades se centren sobre Banc Sabadell, que ha tancat amb pujades del +3,56% (tot i que ha arribat a sumar un 8%) després de l'oferta de fusió per absorció realitzada per BBVA, que ha estat articulada mitjançant un intercanvi d'accions (1 acció de nova emissió de BBVA per cada 4,83 accions de Sabadell). BBVA, per part seva, ha estat el títol de l'IBEX que més ha caigut (-3,84%), juntament amb Laboratorios Rovi (-2,49%). A dalt de tot de l'IBEX, al costat de Sabadell s'ha situat Aena (+5,19%), celebrant els bons resultats publicats dimarts després del tancament del mercat.

De tornada als bancs, ara falta saber quina serà la resposta de Sabadell, que ha dit que està analitzant l'operació. Els experts diuen que, si no accepta l'oferta, el més probable és que BBVA no la millori.

BBVA ofereix a Sabadell la vicepresidència i 3 consellers d'un banc la denominació social i marca dels quals serien les de BBVA. La nova entitat tindria una doble seu operativa, una al centre corporatiu de Sabadell a Sant Cugat.

MISSATGES DE LA RESERVA FEDERAL

Els mercats també estan descomptant els missatges de la Reserva Federal, que aquest dimecres va mantenir sense canvis els tipus d'interès i va confirmar "una falta de més avenços cap a l'objectiu d'inflació del 2%".

La Fed va afegir que "no espera que sigui apropiat reduir el rang objectiu (dels tipus) fins que hagi adquirit més confiança que la inflació avança de manera sostenible cap al 2%". També va comunicar que començarà a alentir la reducció del balanç a partir del juny.

El seu president, Jerome Powell, ha considerat "molt poc probable" que el proper moviment dels tipus sigui a l'alça i ha mostrat la confiança que la inflació baixarà al 2%, tot i que ha reconegut que el camí cap a l'objectiu és "incert". Wall Street va tancar amb signe mixt i a mínims de la sessió, encara que els futurs nord-americans anticipen un rebot del 0,5%.

AGENDA ECONÒMICA

A l'agenda econòmica, hem conegut els PMI manufacturers a Europa (també a Espanya) corresponents al mes d'abril. Als Estats Units, també s'han publicat les dades laborals setmanals, que s'han mantingut sense canvis, en espera de l'informe d'ocupació d'abril, que es publicarà aquest divendres i que serà clau per al tancament setmanal de les borses.

A més, diverses companyies importants, com ara ArcelorMittal, Shell i ING, han publicat els seus resultats del primer trimestre. Als Estats Units, serà el torn d'Apple, que publicarà les xifres després del tancament de Wall Street.

ANÀLISI TÈCNICA DE L'IBEX 35

Per anàlisi tècnica, l'IBEX 35 va perforar dimarts el primer nivell de suport que presentava als 10.887 punts. "Per a les properes sessions, el més normal és que puguem acabar veient que cobreix el buit alcista que va deixar als 10.729 punts", explica César Nuez, analista de 'Bolsamanía'

"No veurem un senyal de feblesa important mentre que respecti els mínims dibuixats a l'abril als 10.500 punts. La seva tendència a mitjà i llarg termini continua sent clarament alcista. Ara, el primer nivell de resistència el podríem situar als 11.227 punts. Si aconsegueix superar aquests nivells, és probable que puguem veure un atac als 11.500 punts”, afegeix aquest expert.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli Brent puja un 0,16% (83,57 dòlars), l'euro cau un 0,09% (1,0699 dòlars) i l'unça d'or guanya un 0,1% (2.313 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo americà a 10 anys avança fins al 4,604% i el bitcoin puja un 3% (59.395 dòlars).

Noticias relacionadas

contador