ep raul gomez nuevo ceo de vidrala
VIDRALA

Vidrala ha anunciat aquest dimecres en nota de premsa que, com a resultat d'un procés de successió planificat, el Consell d'Administració ha decidit nomenar l'actual director financer (CFO), Raúl Gómez, com a proper director general (CEO), amb efecte des del 30 de juny de 2024. El Consell tindrà en consideració l'actual CEO, Gorka Schmitt, per ser proposat com a membre del Consell.

  • 98,200€
  • 2,83%

A més, Vidrala ha assenyalat que l'ordre del dia de la Junta General d'Accionistes inclou la proposta d'un dividend extraordinari per un import de 4,00 euros per acció, condicionat a la venda efectiva de Vidrala Italia.

Vidrala ha recordat que el passat 28 de febrer del 2024, va anunciar un acord per a la venda de la seva filial italiana, "una desinversió que arriba després d'una profunda reflexió i que ajudarà Vidrala a enfocar-se en regions estratègiques i aprofitar l'oportunitat de materialitzar el valor creat a Itàlia. El tancament de la transacció encara està subjecte a l'obtenció de les aprovacions habituals”.

"En cas que es tanqui la transacció", ha afegit Vidrala, "l'esmentat dividend extraordinari se sumaria a la proposta de distribució de resultats anunciada anteriorment d'1,4455 euros per acció -incloent-hi 4 cèntims d'euro per acció en concepte de prima" d'assistència a la JGA- cosa que ja representava un increment del 20% en el dividend anual, considerant l'efecte de les noves accions assignades de forma gratuïta després de l'última ampliació de capital alliberada”.

A més, Vidrala ha destacat que "està executant actualment un programa de recompra d'accions pròpies, a través del qual s'adquiriran fins a 330.000 accions per un import efectiu màxim de 33 milions d'euros. L'objecte del programa serà amortitzar accions pròpies equivalents a un 1% del capital social, incrementant el benefici per acció que correspon a cada accionista”.

DECLARACIONS DE SCHMITT I GÓMEZ

“Ha estat un privilegi formar part de Vidrala durant més de 26 anys i exercir la funció de CEO durant aquests darrers 13 reeixits anys. He tingut la sort d'haver treballat en una gran empresa, envoltat d'un gran equip, generant resultats excel·lents, i donaré suport a Raúl per assegurar una transició eficient”, ha dit Gorka Schmitt.

“És un honor per a mi rebre la confiança del Consell. Em sento agraït i orgullós d'assumir la responsabilitat i construir sobre el llegat de Gorka per continuar enfortint la posició de lideratge del Grup i aprofitar les moltes oportunitats que han de venir”, ha indicat Raúl Gómez.

"Avui som una empresa diferent, més sòlida, amb posicions competitives de lideratge a mercats en creixement, amb una estratègia clara després d'un enfocament deliberat en regions estratègiques i amb un equip àgil i talentós que ens permetrà continuar creixent de manera rendible. En aquest recorregut, el client, el cost i el capital continuaran constituint la base dels nostres principis estratègics i de gestió. La meva intenció és treballar amb el Consell, l'equip directiu i totes les nostres persones per continuar creant valor per als nostres accionistes, amb la ment fermament posada en els nostres clients i l'objectiu de subministrar els nostres productes i serveis de la manera més sostenible", ha afegit Gómez.

El Consell d'Administració de Vidrala ha agraït a Gorka “pel seu extraordinari lideratge. Durant els seus 13 anys de mandat, l'equip ha transformat Vidrala, produint grans resultats i creant un potencial de futur més gran. Raúl ha estat un suport proper a l'equip directiu al llarg d'aquest període de temps, exercint un paper rellevant en les operacions corporatives que han accelerat el creixement i la diversificació del Grup i han garantit una sòlida posició financera, davant d'aquest bon punt de partida, el Consell considera que és el moment adequat per a que es produeixi la transició del càrrec a Raúl i expressa la seva confiança en les seves capacitats de lideratge per afrontar amb èxit els desafiaments futurs del negoci”.

VIDRALA CONFIRMA LA SÒLIDA EVOLUCIÓ DEL NEGOCI

Vidrala, especialitzada en la producció d'envasos de vidre per a productes d'alimentació i begudes, ha assenyalat que "el nou perímetre després de la integració de Vidroporto al Brasil està contribuint progressivament a un creixement més gran. A més, la demanda mostra signes d'estabilització en totes les regions d'activitat, en un moment en què el nostre nivell de servei al client està particularment ben posicionat per capturar aquest context. Finalment, els nivells de competitivitat estan millorant, impulsats per les ambicioses inversions realitzades per realinejar la nostra empremta industrial”.

Com a resultat, Vidrala ha reiterat "les tendències de creixement anticipades i espera consolidar els resultats a Europa i al Regne Unit, complementats per sòlides tendències al Brasil". Vidrala ha afegit que "se'n proporcionaran més detalls durant la Junta General d'Accionistes (JGA), que se celebrarà el proper 30 d'abril del 2024, moment en què es comunicaran les previsions oficials per a l'exercici 2024".

contador