ep archivo   i d el consejero delegado de indra jose vicente de los mozos y el presidente de indra
Matias Chiofalo - Europa Press - Archivo

Indra s'ha disparat aquest dilluns (+8,83%, 19,60 euros) i polvoritza màxims històrics després de publicar els resultats del primer trimestre. Recordem que el 28 de febrer passat, quan va anunciar les seves xifres de l'any 2023 complet, també va pujar amb molta força a la borsa.

  • 20,420€
  • 1,09%

En aquesta ocasió, els experts subratllen que aquestes xifres han estat millors del que s'esperava tant en vendes, com en EBIT i en benefici net. Indra va guanyar fins al març un 40,1% més, fins als 61 milions d'euros, les seves vendes van créixer un 21,9%, fins als 1.118 milions, l'EBIT va quedar en 90 milions (+38,5%), i l'EBITDA va escalar fins als 117 milions (+27,2%). El consens esperava unes vendes de 999 milions, un EBIT de 78,5 milions, i un benefici de 49,2 milions.

La cartera de comandes es col·loca en 7.199 milions (enfront dels 6.776 milions al trimestre anterior) i creix un 6,3% enfront del mateix període de l'any anterior, recolzada principalment en el creixement de la contractació en Minsait i gestió de trànsit aeri.

El deute de la companyia se situa als 89 milions (enfront dels 233 milions al trimestre anterior), xifra que implica un deute net/EBITDA de 0,2 vegades.

"Tant els resultats del primer trimestre com el fet de reiterar les guies per a l'any 2024 confirmen la solidesa dels fonamentals d'Indra, que, a més, estan recolzats per l'increment de la despesa en defensa dels països de la UE de cara als propers anys. Reiterem comprar", afirma Juan Tuesta, analista de Bankinter.

Amb vista al 2024, la companyia reitera la guidance que va facilitar al trimestre passat. Preveu uns ingressos en moneda local més grans de 4.650 milions. Un EBIT reportat més gran de 400 milions. I un flux de caixa lliure reportat superior a 250 milions.

SI AIXÒ SEGUEIX AIXÍ, LA DIRECTIVA N'ELEVARÀ OBJECTIUS

"El començament de l'any ens dona confiança perquè Indra compleixi els objectius de la guia 2024 i creiem que, en cas que l'evolució al segon trimestre segueixi sent tan favorable, la directiva n'elevarà els objectius", apunta Iván San Félix, analista de Renta 4.

Diu aquest expert que els comptes d'Indra han superat previsions de consens en les principals magnituds i "han superat amb més amplitud les nostres".

"L'endeutament segueix a un nivell conservador i que li permet finançar possibles operacions corporatives. Destaquem favorablement la seva posició de liquiditat: 421 milions (excloent-ne factoring) i línies de crèdit addicionals per valor de 748 milions, amb un calendari de venciments per als propers 2 anys més que cobert per la liquiditat”.

Noticias relacionadas

contador