ep marc puig interviene en la salida a bolsa de su compania
LORENA SOPENA-EUROPA PRESS

Puig ha pujat un 4,08% aquest dilluns, fins a assolir els 25,50 euros per acció, en la seva segona sessió a la borsa després de tancar pla el dia del seu debut.

  • 25,580€
  • -0,70%

Divendres passat la companyia s'estrenava al parquet amb un primer canvi als 25,54 euros (+4,24%) i durant una jornada de gran volatilitat, quan va arribar a registrar màxims als 26,50 euros (+8,16%), per posteriorment perdre força i finalitzar en el preu de col·locació.

El grup cosmètic i de moda va protagonitzar l'estrena borsària més gran d'Europa aquest any i la més important a Espanya des del 2015.

La companyia, propietària de marques com Paco Rabanne o Carolina Herrera, va despertar un gran interès i l'oferta va ser "sobresuscrita múltiples vegades en tot el rang de preus, cosa que demostra la important demanda d'inversors institucionals internacionals i nacionals".

"L'èxit de la sortida a borsa de Puig marca el començament d'un nou i emocionant capítol a la llarga i orgullosa història de la nostra empresa. Recolzats per la confiança dels inversors en la nostra estratègia, continuarem construint el nostre portafoli de marques pròpies focalitzant-nos a ampliar el nostre lideratge en productes de prestigi i fragàncies de nínxol, mentre invertim als nostres mercats principals i donem suport a la nostra expansió en geografies d'alt potencial", va afirmar Marc Puig, president executiu de la companyia, durant el tradicional toc de campana.

A partir d'ara, els experts destaquen que "Puig haurà de convèncer els inversors que la proposta de valor de la companyia és bona i que el creixement de doble dígit dels seus comptes durant els últims dos anys no és una cosa conjuntural, sinó que es podrà mantenir en el temps”, diu Javier Cabrera, analista d'XTB.

"Si no fos capaç d'aconseguir aquest ritme de creixement als pròxims trimestres, podríem veure un ajustament del preu de les accions, a causa de l'alta expectativa amb què l'empresa ha sortit a borsa i una valoració exigent", afegeix.

Amb tot, per a Cabrera, Puig és una empresa de qualitat que té tots els atributs per tenir un gran exercici en borsa a llarg termini.

"No obstant, el preu sempre importa i el múltiple al qual cotitza serà exigent. Això no significa que ho faci malament el seu primer dia, però el mercat estarà molt atent als seus resultats al llarg de l'any, per justificar la valoració amb què salta al parquet espanyol. Sens dubte, és una companyia de la qual cal estar molt pendents", conclou.

Noticias relacionadas

contador