dl international consolidated airlines group sa iag consumer discretionary travel and leisure travel and leisure airlines ftse 100 premium british airways ba 20230328 2303
Sharecast graphic / Josh White

Moody's ha millorat les qualificacions sènior no garantides d'IAG a 'Baa3' des de 'Ba2', fet que suposa situar-les en grau d'inversió. Alhora, l'agència ha atorgat una valoració d'emissor a llarg termini 'Baa3' i ha retirat la seva qualificació de família corporativa (CFR) de 'Ba1', així com la de probabilitat d'incompliment (PDR) de 'Ba1-PD'. La perspectiva és estable.

IAG

  • 1,984€
  • -0,50%

"Les qualificacions de grau d'inversió d'IAG reflecteixen les seves sòlides ràtios crediticis i l'expectativa de Moody's que puguin resistir un cert grau de desavantatges derivats dels xocs externs inherents a la indústria aèria", ha afirmat Frederic Duranson, vicepresident de Moody's, analista i analista principal d'IAG.

"La sòlida qualitat empresarial del grup i la seva prudent política financera, incloent-hi una liquiditat excel·lent, també donen suport a la seva qualificació de grau d'inversió", ha afegit.

En aquest sentit, les contínues millores en el rendiment operatiu d'IAG han fet que les ràtios crediticis clau se situessin dins de les previsions de Moody's per a una qualificació 'Baa3'. Ells inclouen un deute brut ajustat/EBITDA de Moody's de 2,6 vegades i un marge de benefici operatiu del 12% gràcies a un benefici operatiu de 3.600 milions d'euros per als dotze mesos finalitzats el març del 2024.

L'entorn comercial per a IAG continua sent favorable malgrat el difícil context macroeconòmic. Els volums de passatgers i el rendiment continuen creixent. Tot i això, Moody's pronostica prudentment que els rendiments disminuiran modestament aquest any a mesura que la inflació disminueixi i els augments de capacitat facin més difícil augmentar els preus.

L'agència de qualificació espera que els costos d'IAG el 2024 creixin una mica per davant d'un augment d'ingressos del 6% a causa de l'impacte total dels augments salarials acordats al llarg del 2023, l'augment d'alguns costos de tercers i importants inversions en TI.

Com a resultat, Moody's preveu "un benefici operatiu al voltant de 3.200 milions d'euros aquest any, xifra que conduirà a un palanquejament ajustat estable de 2,7x-2,8x. Una inflació de costos més lenta i un venciment de bons de 500 milions d'euros el 2025 podrien ajudar a reduir el palanquejament al voltant de 2,5 vegades”.

Per tant, la qualificadora estima que les ràtios crediticis d'IAG seran capaces de suportar un cert grau de desavantatges derivats d'interrupcions operatives o riscos geopolítics.

El sòlid perfil empresarial d'IAG també dona suport a les seves qualificacions 'Baa3', que inclouen la gran escala del grup, les seves marques reconegudes, la seva extensa i diversificada xarxa global per geografia i tipus d'oferta; les seves sòlides posicions de mercat en determinades rutes, incloent-hi rutes transatlàntiques altament rendibles, i en aeroports molt sol·licitats i la seva transformació i més flexibilitat de costos.

D'altra banda, la perspectiva estable reflecteix les expectatives de Moody's que les ràtios crediticis i les polítiques financeres d'IAG continuaran sent proporcionals a una qualificació de grau d'inversió als propers 12 a 18 mesos, amb un grau de matalàs per absorbir alguns riscos a la baixa.

"Els suposats subjacents inclouen una forta liquiditat, fins i tot si IAG reprengués els pagaments de dividends, i cap adquisició que augmentaria materialment el palanquejament", han conclòs a l'agència.

Noticias relacionadas

contador