elon musk patron de tesla devant un ecran montrant une tesla model 3 lors de la ceremonie d ouverture du programme model y de tesla en chine a shanghai 20240305191743

Les autoritats locals xineses han eliminat les restriccions als automòbils Tesla. Això s'ha produït després de l'arribada del conseller delegat de Tesla, Elon Musk, a Pequín per a una reunió inesperada amb el primer ministre xinès, Li Qiang, al mig del primer gran saló de l'automòbil a la ciutat.

  • 177,550$
  • 3,29%

Tot i que els cotxes elèctrics de Tesla son uns dels vehicles més populars a la Xina, han estat prohibits en algunes propietats relacionades amb el govern a causa de la preocupació sobre quines dades pot recopilar el fabricant d'automòbils. Tot i això, els vehicles de la companyia fabricats a la Xina ja han superat els requisits de seguretat de dades del país.

El comunicat de premsa de Tesla no va especificar quines autoritats locals havien eliminat les restriccions als cotxes. L'Administració Biden va anunciar a principis d'aquest any una investigació sobre si els automòbils importats de la Xina representen riscos per a la seguretat nacional a causa de la seva capacitat per recopilar dades sobre els Estats Units i enviar-les de tornada a la Xina.

Els vehicles Tesla no van ser els únics que van superar les normes de seguretat de dades. A més del Model 3 i Model Y de Tesla, diversos vehicles de nova energia deBYD, Nio, Li Auto o Lotus, entre altres, van superar els requisits de seguretat de dades de la Xina, tal com va comunicar aquest diumenge l'Associació Xinesa de Fabricants d'Automòbils i l'Equip Tècnic/Centre de Coordinació de Resposta a Emergències de la Xarxa Nacional de Computadores de Xina.

Els nous requisits de seguretat de les dades per als "vehicles connectats" es van publicar al novembre i s'apliquen als cotxes que van sortir al mercat el 2022 i el 2023 i que els fabricants d'automòbils sotmetin voluntàriament a inspecció, segons el centre. Aquestes regulacions comproven si els cotxes fan anònims les dades de reconeixement facial fora del vehicle, si no recullen dades de la cabina, si processen aquestes dades dins del cotxe o si notifiquen de manera destacada als usuaris el processament d'informació personal de l'usuari, entre altres.

contador