gamestopcb11

El boom de les accions meme s'esvaeix. Després de dos dies registrant forts guanys a Wall Street, els títols de GameStop cauen més d'un 12% a la sessió d'aquest dimecres, mentre que els d'AMC, que també s'havia unit al frenesí comercial, registren pèrdues més moderades (-0,50%).

La tornada de Roaring Kitty a les xarxes socials ha disparat a aquests valors durant les últimes jornades, en uns moviments que han fet reviure la nostàlgia dels "memes del 2021".

Tot i això, els analistes ja havien advertit que era molt difícil que es repetís la "bogeria" d'antany en existir un entorn macroeconòmic molt diferent, en què els alts tipus d'interès i les polítiques monetàries estrictes posades en marxa per la Reserva Federal ( Fed) i altres bancs centrals, han portat a "deixar d'injectar diners de rescat de la pandèmia al sistema", explica Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.

De la mateixa manera, els estalvis han anat disminuint des del final de la pandèmia per coronavirus. A més, "els volums de negociació no estan ni a prop dels del 2021: al voltant de 700.000 opcions van canviar de mans aquest dilluns, mentre que aquesta xifra rondava els 8,5 milions el 2021", remarca l'experta.

En el cas d'AMC Entertainment, cal destacar que la pressió venedora ha tingut lloc després de l'anunci d'un canvi de deute per accions. En concret, la cadena de cines emetrà 23,3 milions d'accions en un intercanvi de deute per capital per 163,9 milions de dòlars en bons que vencen el 2026. L'empresa també va completar una venda d'accions per 250 milions de dòlars dilluns .

La història del meme és irracional i esbrinar què passarà en les properes jornades és difícil de predir, però el que sí que és clar és que els que han apostat en contra del repunt als últims dies han sortit perdent. En concret, segons dades de S3 Partners, els baixistes en GameStop i AMC han perdut aquest mes més de 1.300 milions de dòlars.

Noticias relacionadas

contador