dl germany flag german parliament bundestag berlin german economy pb
Sharecast / Jorn Heller via Pixabay

L'indicador ZEW de sentiment econòmic per a Alemanya va registrar novament un augment a l'enquesta de maig. En concret, aquesta referència va escalar fins a 47,1 punts al cinquè mes de l'any, 4,2 per sobre de la dada d'abril. Aquesta nova lectura situa el sentiment econòmic a nivells no vistos des del març del 2022 i s'acosta als 54,3 punts del febrer del mateix any.

De la mateixa manera, també ha millorat la valoració de la situació econòmica a Alemanya. L'indicador corresponent va pujar 6,9 punts fins als -72,3 punts.

"Augmenta la confiança. Després del creixement més fort del que s'esperava de l'economia alemanya al primer trimestre del 2024, tant la valoració de la situació actual com les expectatives econòmiques s'han tornat més favorables. Creixen els indicis de recuperació econòmica, reforçats per les millors valoracions de la zona euro en general i de la Xina com a mercat d'exportació clau. El optimisme més gran es reflecteix en particular en el fort augment de les expectatives per al consum intern, seguit dels sectors de la construcció i la maquinària", ha destacat el president del ZEW, Achim Wambach.

D'altra banda, el sentiment dels experts dels mercats financers respecte al desenvolupament econòmic de la zona de l'euro també va experimentar un lleuger augment al maig. Amb 47,0 punts, l'indicador va pujar 3,1 punts respecte a l'abril.

Finalment, l'indicador de situació de la zona de l'euro també va experimentar una forta pujada, de 10,2 punts, fins als -38,6 punts.

Noticias relacionadas

contador