ep archivo   sede de iberdrola en bilbao
IBERDROLA - Archivo

"Continuem veient Iberdrola com un negoci sòlid, ben gestionat i amb una sòlida trajectòria", diuen a Berenberg, on eleven el preu objectiu de la companyia fins als 12,3 euros, des dels 11,5 euros previs, amb una recomanació de mantenir.

  • 12,285€
  • -0,24%

"Les accions semblen estar totalment valorades enfront del nostre preu objectiu augmentat. Dit això, el creixement del 5% en el rendiment i el 4% en els dividends pot resultar atractiu per a alguns", exposen al seu darrer informe.

Com expliquen, consideren que l'estratègia d'Iberdrola engloba els temes de transició energètica i electrificació: "El recent pla estratègic de la companyia per al 2024-2026 descriu un programa d'inversió neta de 36.000 milions d'euros centrat en xarxes (60%) i energies renovables (30%) als seus mercats principals, que creiem que es beneficiaran dels vents de cua estructurals”.

A més, creuen que l'orientació és assolible en el context del pla. Preveuen un EBITDA de 16.500 milions d'euros i un benefici net de 5.700 milions d'euros per al 2026, els dos dins del rang d'orientació. "Al nostre parer, el sòlid balanç d'Iberdrola hauria de garantir que mantingui la seva qualificació creditícia BBB+/Baa1", afirmen.

Pel que fa a l'estabilitat de les xarxes al seu nucli, a Berenberg exposen que Iberdrola ha augmentat el seu focus a les xarxes elèctriques a les seves principals geografies, destinant 21.500 milions d'euros de capex durant el pla (dividits dos terços en distribució i un terç en transmissió).

"Els marcs reguladors en aquests països haurien de continuar sent atractius a llarg termini i els plans d'inversió d'Iberdrola han estat ratificats en gran mesura pels reguladors, cosa que hauria de fer que la base d'actius regulats (RAB) augmenti fins als 54.000 milions d'euros el 2026 des dels 42.000 milions d'euros el 2023", afegeixen.

D'altra banda, assenyalen que el creixement de les energies renovables es modera, per la qual cosa els analistes han reduït les previsions de creixement de la capacitat de les energies renovables en línia amb el nou pla, que assigna 10.500 milions d'euros a despeses de capital nets. "El pla d'Iberdrola apunta a addicions brutes de 9GW enfront dels +12GW del seu pla anterior. Tot i això, el pla ha estat eliminat amb gairebé totes les addicions planificades ja sigui en construcció o en l'etapa llesta per construir".

contador