bbva sabadell fusion

BBVA ha convertit la seva oferta amistosa de fusió sobre Banc Sabadell en una OPA hostil, segons acaba de confirmar la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

  • 1,889€
  • 1,67%
  • 10,020€
  • 0,46%

Després del rebuig del Consell d'Administració de Sabadell, el banc presidit per Carlos Torres ha decidit aprofitar que l'entitat presidida per Josep Oliu no té un nucli dur d'accionistes ni un accionista de control, per la qual cosa ha decidit dirigir la seva oferta directament al mercat.

L'èxit de l'oferta està condicionat a acceptar més del 50,01% del capital.

Els termes econòmics són els mateixos que els ja coneguts. El banc ofereix una acció de nova emissió de BBVA per cada 4,83 accions de Banc Sabadell. Després de la fusió, els accionistes de Sabadell tindrien un 16% de participació de l'entitat resultant.

BBVA atendria el bescanvi de les accions mitjançant emissió de noves accions ordinàries, la subscripció de les quals estarà reservada als titulars d'accions de Sabadell. El valor final de l'oferta, per tant, estarà subjecte a l'evolució a la borsa de les accions de BBVA i Sabadell fins que l'oferta sigui ferma.

Recordem que el Consell de Sabadell va rebutjar aquesta proposta, en considerar que "infravalora" el seu projecte i les seves "perspectives de creixement com a entitat independent". Manca per veure quina serà la resposta del Consell de Sabadell a aquest moviment hostil per part del seu competidor.

ELS DETALLS DE L'OFERTA

Al document enviat al regulador, BBVA ha precisat que "la CNMV no autoritzarà l'oferta fins que se li acrediti l'obtenció, expressa o tàcita, de la no oposició del Banc Central Europeu".

L'entitat també ha indicat que "la concentració econòmica resultant de l'oferta haurà de ser notificada a la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència i requereix l'autorització expressa o tàcita de l'Administració espanyola conforme al que disposa la Llei 15/2007, de 3 de juliol, de Defensa de la Competència”.

"El tancament de l'operació es duria a terme en un període d'entre sis i vuit mesos, un cop rebi les autoritzacions necessàries", ha indicat BBVA, que després de l'oferta "mantindrà la política actual de remuneració als accionistes", i que suposa repartir entre el 40% i el 50% del benefici en efectiu i les recompres d'accions.

EL GOVERN S'OPOSA FRONTALMENT

Sobre la necessària aprovació del govern espanyol, l'Executiu ha mostrat la seva oposició frontal a la proposta a través del Ministeri d'Economia, que ha emès un comunicat dur, en què "rebutja la decisió de BBVA de plantejar una OPA hostil a Sabadell, tant en la forma com en el fons", perquè "l'operació introdueix efectes lesius potencials al sistema financer espanyol".

El Ministeri d'Economia ha afegit que aquesta operació suposaria un increment en el nivell de concentració que podria tenir impacte negatiu en l'ocupació i en la prestació de serveis financers.

A més, un nivell excessiu de concentració introduiria un risc potencial addicional a l'estabilitat financera, com va indicar ahir el Governador del Banc d'Espanya".

Finalment, el Ministeri ha assenyalat que "l'operació afectaria també la cohesió territorial per la presència d'aquestes entitats financeres al territori".

Noticias relacionadas

contador