ep logo de applus
EUROPA PRESS

Amber ha guanyat Apollo a la guerra d'OPA sobre Applus+. La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha anunciat aquest divendres que la primera ha sol·licitat autorització per millorar el preu de la seva oferta fins als 12,78 euros i la segona ha fet el mateix per incrementar-ho fins als 12,51 euros. Atès que la diferència de preus no compleix el requisit de ser menor del 2%, Apollo, oferent inicial, no ha pogut presentar una millora de la seva oferta després d'obrir divendres els sobres que han revelat aquestes quantitats. Les accions de la companyia han pujat un 10,02%.

  • 12,700€
  • 0,00%

Les modificacions de totes dues ofertes seran tramitades per reunir els requisits establerts. Per això, ambdós oferents hauran d'acreditar davant la Comissió Nacional del Mercat de Valors la garantia complementària que correspon a la modificació presentada als tres dies hàbils següents, és a dir, fins al proper dia 3 de maig.

El termini d'acceptació de les ofertes competidores es reiniciarà després de la publicació dels anuncis, un cop autoritzin les modificacions de les ofertes, i serà anunciat a la pàgina web de la CNMV.

Tant l'autorització de les modificacions d'ambdues ofertes com la difusió de les noves condicions es produirà a les mateixes dates.

Aquesta mateixa setmana la Comissió Europa autoritzava l'oferta presentada per Amber, vehicle inversor dels grups ISQ Holdings LLC i TDX Capital LLP.

Al començament de mes, el Consell d'Administració d'Applus es va mostrar partidari d'acceptar la contraopa realitzada per Amber a un preu d'11 euros per acció, en detriment de l'oferta inicial presentada pel fons Apollo (a través de la societat instrumental Manzana Spain Bidco).

Apollo va ser el primer a llançar una oferta per Applus, el juny de l'any passat i, al setembre, Amber hi va llançar una OPA "competidora" a 9,75 euros per acció.

Tot i això, Apollo va contraatacar al gener amb el compromís d'adquirir, subjecte al compliment previ de determinades condicions suspensives, un total de fins a 28.204.123 accions d'Applus a un preu per acció de 10,65 euros, representatives d'un 21,85% del capital social. D'aquesta manera, l'oferta va pujar fins als 10,65 euros per títol.

La resposta d'Amber va ser elevar la proposta fins als 11 euros per títol, una oferta que va fer el 2 de febrer passat.

contador