El sector tecnològic segueix llastrant Wall Street, que es desperta amb noves caigudes

El Nasdaq va liderar les vendes mentre els inversors roten cap a valors cíclics

César Vidal
Bolsamania | 23 feb, 2021 16:26 - Actualitzat: 16:26
ep jeff bezos fundador y consejero delegado de amazon
AMAZON - Archivo

Wall Street es fa de dia amb més caigudes, pressionat pel sector tecnològic, que aquest dilluns va liderar clarament els descensos a la Borsa de Nova York. Mentre el Nasdaq va caure gairebé un 2,5%, el Dow Jones va pujar lleugerament i va marcar un nou rècord. Aquest dimarts retrocedeix un altre 2% enfront de les caigudes més moderades de l'S&P 500 i el Dow Jones.

DOW JONES
38.263,340
  • 0,47%177,54
  • Max: 38.337,64
  • Min: 38.065,05
  • Volume: -
  • MM 200 : 36.236,14
21:50 26/04/24

Això demostra que la rotació dels inversors cap als actius cíclics des de les accions de creixement segueix el seu curs. Les 'mans fortes' es posicionen així per augmentar la seva exposició a les accions que es poden beneficiar més de la recuperació econòmica, després que els valors tecnològics, més associats al creixement, hagin liderat les pujades de les borses mundials des que va començar la pandèmia.

Russ Mold, director d'inversions d'AJ Bell, afirma que els inversors han venut accions d'empreses com Apple i Amazon per "les creixents preocupacions sobre l'augment de les expectatives d'inflació, la direcció dels tipus d'interès i el seu possible impacte en les valoracions de les accions tecnològiques".

En aquest sentit, cal recordar que la Reserva Federal dels Estats Units (Fed) ja preveu una pujada temporal de l'IPC per sobre del 2% durant el 2021, a causa de l'efecte comparatiu respecte a 2020, sobretot pel que fa a les matèries primeres com el petroli.

El president de Fed, Jerome Powell, durant la seva recent compareixença al Club Econòmic de Nova York, ja va destacar la importància d'una política monetària "pacientment acomodatícia" i ha afegit que qualsevol pujada de preus seria transitòria.

Així, els inversors estaran molt pendents de les paraules que pronunciarà aquest dimarts i dimecres al Congrés per explicar l'estat de l'economia. Segurament Powell reiterarà el seu discurs que la Fed mantindrà els seus estímuls tot i que els preus pugin i fins que es recuperi el mercat laboral.

"Els operadors estaran atents a qualsevol comentari sobre l'augment dels rendiments a llarg termini i el repunt de les matèries primeres, i què pensa la Fed sobre l'impacte d'aquestes tendències en les expectatives d'inflació", assenyalen des de Monex Europe.

A nivell empresarial, després de la polèmica decisió de restringir als mitjans de comunicació d'Austràlia, Facebook ha tornat a aixecar aquestes restriccions en arribar a un acord amb el govern australià.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,8%, fins als 62,20 dòlars, mentre l'euro es deprecia un 0,08% i es canvia als 1,2144 dòlars. A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es manté a l'1,36%, el bitcoin cau amb força un 13%, fins als 46.888 dòlars; i l'unça d'or baixa un 0,1%, fins als 1.806 dòlars.

contador