Crash borsària en Popular: el banc intenta frenar la 'sagnia' i anuncia la venda de Targobank

Torna a desplomar-se aquest dijous després de les fortíssimes caigudes de la sessió passada

  • S'especula amb la falta d'interès comprador i amb una possible intervenció del banc
  • El preu de venda de Targobank ha quedat fixat en 65 milions i no tindrà impacte "rellevant" en els resultats del banc
Nieves Amigo
Bolsamania | 01 jun, 2017 11:06 - Actualitzat: 15:21
cbpopularsaracho

Desfeta borsària en Banc Popular. L'entitat es desploma aquest dijous (-8%) després de caure ahir un altre 6% i tot i anunciar la venda del 48,98% de Targobank a Banque Federative du Credit Mutuel. El preu de venda ha quedat fixat en 65 milions d'euros, però el banc ja ha explicat que aquesta operació no suposa "un impacte rellevant ni en els seus resultats ni en els seus nivells de capital. En tot cas, tots dos efectes tindran reflex als comptes del primer semestre del 2017".

Banco Popular
0,317
  • 0,00%0,00
  • Max: 0,36
  • Min: 0,30
  • Volume: -
  • MM 200 : 0,92
17:35 06/06/17
Se segueix esperant que el juny sigui el mes clau per Popular, durant el qual el Consell d'Administració decideixi finalment si s'avança en el procés de fusió o si apel·len als mercats per aconseguir capital

Mentrestant, Popular cotitza ja a 0,55 euros i segueix caient després que ahir El País i Reuters van publicar informacions negatives que posen en dubte que l'entitat vagi a aconseguir un comprador i subratllen la seva crítica situació. El diari anunciava que Popular ha ampliat el termini per rebre ofertes de compra fins a finals de juny davant la falta d'interès comprador (el termini 'extraoficial' amb què s'especulava era el 10 de juny). Per la seva banda, l'agència assenyalava que la Unió Europea (UE) havia posat el focus en Popular de cara a una possible intervenció del banc.

Els analistes diuen aquest matí que, amb l'ampliació d'aquest termini per presentar ofertes, l'entitat busca que se sumin més bancs al procés de venda. Fins ara, es diu que els favorits per fer-se amb Popular són Santander, BBVA i Bankia, però el banc estaria buscant més interessats perquè, en haver més competidors, també el preu de l'oferta millori. Els experts també assenyalen que aquesta ampliació del termini busca guanyar temps per explorar el possible interès d'inversors institucionals per acudir a l'ampliació de capital.

Les opcions de Popular per solucionar la seva complicada situació continuen obertes, tal com ha manifestat el propi banc en repetides ocasions. És baixar la seva venda, però també una ampliació de capital i continuar amb l'alienació d'actius. Tot per separat o combinat. Una complexa equació que busca evitar l'enfonsament del banc i que la solució s'està buscant a contrarellotge.

En tot cas, se segueix esperant que el juny sigui el mes clau per Popular, durant el qual el Consell d'Administració decideixi finalment si s'avança en el procés de fusió o si apel·len als mercats per aconseguir capital. "La clau serà en el preu ofert pels potencials interessats i/o en el descompte exigit per grans inversors institucionals per acudir a una ampliació de capital", assenyalen aquest dijous els experts de Bankinter al seu informe diari.

Mentrestant, Banc Popular segueix perdent el suport del mercat i dels analistes, que cada vegada més aconsellen mantenir-se al marge de l'entitat davant la seva complicada situació. Ni tan sols l'expectativa d'una possible OPA anima els experts a aconsellar comprar Popular, perquè el preu que podria oferir-se pel banc (ara resulten impensables aquests 1,2 euros que s'estudiaven fa no tant) no seria en absolut 'desitjable'.

"Mantenim la nostra recomanació de vendre, ja que seguim pensant que el risc és molt alt", recalquen des de Bankinter i destaquen el fet que les posicions curtes sobre el valor han tornat a augmentar i se situen al 12,06% del capital d' l'entitat.

Popular ha arribat a estar suspesa aquest matí per subhasta de volatilitat quan reculava un 17,24% en borsa. Després de tornar a cotitzar, ha registrat descensos del 19%.

contador