Fortes caigudes a l'Íbex i Europa mentre s'intensifica la guerra AstraZeneca-UE

Els descensos al Vell Continent han estat superiors a l'1%

Nieves Amigo / Judith Arrillaga
Bolsamania | 27 gen, 2021 09:34 - Actualitzat: 18:47
ep el ibex 35 cierra con un avance del 024 y se congela por debajo de los 8200 puntos
Ricardo Rubio - Europa Press

Després d'oscil·lar entre les lleugeres pujades i les lleus caigudes durant bona part del matí, l'IBEX i la resta de places europees es decanten clarament pels descensos voluminosos (IBEX: -1,41% 7.852 punts). El desencadenant ha estat una nova notícia negativa sobre les vacunes. Segons ha publicat Bloomberg, AstraZeneca s'ha retirat de la reunió que havia de mantenir avui amb la UE per solucionar les tensions respecte al tema dels retards en els lliuraments. Això suposa l'escalada en la guerra oberta entre les dues parts en què, tant un costat com l'altre han adoptat postures considerablement bel·ligerants.

IBEX 35
10.983,700
  • -0,40%-44,10
  • Max: 11.095,00
  • Min: 10.887,40
  • Volume: -
  • MM 200 : 9.832,87
17:35 25/04/24

Els resultats empresarials són protagonistes aquest matí, després que Microsoft publiqués ahir a la nit uns comptes que han agradat al mercat. Els ingressos van pujar un 17% gràcies al negoci en el núvol. Avui publiquen resultats Apple, Tesla i Facebook, entre d'altres.

"Amb les xifres d'Apple i Facebook a la volta de la cantonada, Microsoft sembla haver donat el to adequat, superant les expectatives per al segon trimestre, amb un augment del 17% en els ingressos, impulsat pel seu negoci en el núvol, que va registrar un increment dels ingressos del 23% interanual. Aquest rendiment superior va fer que les vendes trimestrals superessin els 40.000 milions de dòlars per primera vegada, fins als 43.000 milions, mentre que els beneficis es van situar als 15.500 milions de dòlars, amb un augment del 33%", expliquen els analistes de CMC Markets al seu informe diari.

El focus d'atenció d'aquest dimecres, a part dels últims beneficis tecnològics, se centrarà a Washington, i no només perquè els polítics nord-americans estiguin tractant d'acordar un nou pla d'estímul. També és la primera reunió de tipus de la Reserva Federal de 2021, i és probable que l'atenció se centri en el to adoptat pel comitè del FOMC i en si les diferències que s'estan ventilant entre alguns membres del comitè es tradueixen en un missatge unificat pel que fa a la política monetària dels EUA per al futur immediat.

A principis d'aquest mes, el president de la Reserva Federal d'Atlanta, Raphael Bostic, que és membre amb dret a vot aquest any, va trencar amb el missatge que havia calmat els mercats a finals de l'any passat, segons el qual els tipus d'interès dels EUA probablement es mantindran a prop del zero fins almenys 2023, en suggerir que podríem veure una reducció de la compra mensual d'actius de 120.000 milions de dòlars durant la segona meitat d'aquest any, i una pujada de tipus abans de finals de 2022.

Pel que fa a la resta, avui continuarà el Fòrum Econòmic de Davos i se segueix parlant de les previsions de l'FMI, que ha revisat a l'alça la seva estimació de l'economia mundial el 2021 en 0,3 punts percentuals, fins al 5,5%.

Pel que fa a l'aspecte tècnic de l'BEX, el selectiu té la primera resistència clau als 8.122 punts, màxims del buit baixista que va deixar el passat divendres. Per sota, és molt important que no acabi perdent el suport dels 7.663 punts.

contador