El bitcoin reprèn les caigudes enmig de vendes globals i tanca la seva pitjor setmana de l'any

Rubrica un declivi del 20% des dels màxims del 21 de febrer per sobre dels 58.000 dòlars

Noemí Jansana
Bolsamania | 26 feb, 2021 11:20 - Actualitzat: 11:20
ep archivo - bitcoin
DOMINIO PÚBLICO - Archivo

El repunt del bitcoin aquest any ha patit un sotrac, cosa que l'ha portat a la seva pitjor caiguda setmanal en gairebé un any, enmig d'una nova onada de vendes al mercat de les monedes digitals, a la calor de la fugida dels inversors dels actius de risc que també ha llastrat Wall Street i les borses asiàtiques. La més cotitzada de les divises de xifrat torna a les caigudes aquest divendres, per rubricar un declivi del 20% des dels màxims del 21 de febrer per sobre dels 58.000 dòlars.

La creació de Satoshi Nakamoto s'ha desplomat aquesta setmana, en el seu pitjor moviment baixista des de març de l'any passat, i batalla per aguantar els 46.000 dòlars, després de passar dos dies tractant de consolidar la correcció del ral·li al voltant dels 50.000 dòlars. L'índex Bloomberg Galaxy Crypto, que segueix el bitcoin, l'ethereum i tres criptodivises, ha caigut un 22% aquesta setmana, informa 'Bloomberg'.

La mala ratxa del bitcoin es produeix enmig d'un caos més ampli als mercats mundials, ja que l'augment dels rendiments dels bons ve de la mà de les fortes expectatives que el creixement i la inflació estan pujant i obliga els operadors a reavaluar les seves posicions en múltiples actius. El Nasdaq 100, de gran pes al sector tecnològic, ha caigut durant set de les últimes vuit sessions, ja que valors com Tesla i Peloton Interactive han baixat.

"Els actius de risc estan rebent un cop en aquest moment: estem veient que les accions cauen i les monedes digitals les segueixen", explica Vijay Ayyar, cap d'Àsia-Pacífic per a la borsa de moneda digital Luno a Singapur. "El dòlar s'està enfortint, cosa que és un bon indici per esperar una caiguda del bitcoin i les monedes digitals".

El vermell tenyeix un mercat que voreja els 1,4 bilions de capitalització, des de màxims a 1,7 bilions fa tot just una setmana. A més del bitcoin, l'ethereum tracta de resistir les vendes als 1.400 dòlars i la resta d''altcoins' també acumulen caigudes de més del 5%. I tot malgrat una nova inversió de MicroStrategy per valor de 1.000 milions de dòlars aquest dimecres o de Square, la companyia del fundador de Twitter, Jack Dorsey, que també va adquirir una nova posició en la 'cripto' de 170 milions de dòlars.

A més, la moneda digital ha rebut el suport de Cathie Wood, d'Ark Investment Management, que s'ha mostrat "molt positiva" amb la moneda digital i ha declarat que la correcció de les últimes hores "és molt sana"

A l'altre costat de la balança hi ha els pessimistes, que ja alertaven fa un parell de dies que la correcció no s'havia acabat i que venien més corbes. No obstant això, el panorama per a la reina de les criptos és inequívocament alcista a mitjà i llarg termini, cosa que alimenta les previsions de molts experts que acabarà aconseguint els 100.000 dòlars.

contador