photo d archives d un panneau de wall street a new york aux etats unis

Rebot a Wall Street aquest divendres després de les caigudes de dijous per la pressió de Meta i les preocupacions pel creixement econòmic del país. Això en un mercat que descompta de manera positiva els resultats d'Alphabet i Microsoft, cosa que converteix el Nasdaq en l'índex més alcista, i roman atent al deflactor de consum PCE, la mesura d'inflació preferida de la Reserva Federal (Fed), que ha deixat un repunt superior a l'esperat.

  • 18.093,566
  • 1,13%

Els resultats de les 'big tech' han estat els protagonistes de la setmana. Les últimes a rendir comptes, Alphabet i Microsoft, que van presentar aquest dijous, després del tancament del mercat, unes xifres que baten les expectatives.

En el cas d'Alphabet, es dispara més d'un 10% a la sessió després d'anunciar el primer dividend de la seva història i recompres d'accions de fins a 70.000 milions de dòlars.

"Les xifres d'Alphabet van ser positives, i demostren que el negoci de la companyia segueix creixent a bon ritme. Això unit a les bones xifres de publicitat va fer que el mercat reaccionés amb fortes pujades. Continuem considerant Alphabet com un valor amb bones perspectives de futur i atractiu per tenir en cartera amb visió de mitjà termini", valoren a Bankinter.

Pel que fa a Microsoft, els seus títols avancen un 2% després de superar les estimacions amb els comptes i deixar clar que en intel·ligència artificial (IA) no té rival.

"El lideratge visionari de Satya Nadella ha posicionat l'empresa per continuar liderant la indústria de la tecnologia i satisfer les necessitats canviants dels clients. Amb una estratègia centrada en la innovació i la diversificació, Microsoft està ben posicionada per mantenir el seu èxit a llarg termini al mercat global", subratlla Antonio Ernesto Di Giacomo, analista d'XS.com.

Al còmput setmanal, i a falta de la sessió actual, els índexs novaiorquesos es dirigeixen cap a una setmana guanyadora, liderada pel Nasdaq, que puja un 2%, seguit de l'S&P 500, que avança un 1,6%, i el Dow Jones, que es queda més endarrerit (+0,3%).

TOTES LES MIRADES SOBRE LA INFLACIÓ PCE

L'economia dels EUA continua mostrant fortalesa, encara que desaccelera més del que s'esperava a causa del consum. Tot i això, el fet que repuntin els indicadors de preus amb força és una mala notícia i dona mostra de l'enquistament de la inflació a l'entorn del 3%.

"Aquest panorama desincentiva a la Fed per abaixar tipus a curt termini i les expectatives segueixen endarrerint-se fins a descomptar completament una única retallada de tipus al desembre", comenten a Bankinter.

Per això, l'altra cita clau de la setmana, a més dels resultats, és el deflactor de consum PCE del març, que ha donat un repunt fins al 2,7% per a l'índex general, per sobre del 2,6% anticipat per el consens, mentre que la taxa subjacent s'ha mantingut sense canvis al 2,8%.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

A l'actualitat empresarial, les accions d'Intel es desplomen un 11% després de presentar els resultats trimestrals, que no han complert amb el que s'esperava, especialment en les vendes de la companyia.

També cau Exxon Mobil (-3%), després de presentar un benefici net atribuït corresponent al primer trimestre del 2024 de 8.220 milions de dòlars (7.669 milions d'euros), un 28% per sota dels guanys comptabilitzats durant el mateix període de l'any anterior.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,92% (84,38 dòlars) i el Brent avança un 0,83% (89,90 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,13% (1,0714 dòlars), i l'unça d'or guanya un 0,60% (2.356 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 4,657% i el bitcoin perd un 1,04% (63.976 dòlars).

Noticias relacionadas

contador