representation de crypto monnaies 20240314140324

La setmana arrenca amb pocs moviments en la cotització del bitcoin, que es manté al nivell dels 68.000 dòlars. Mentrestant, animat per l'avenç de l'ETF al comptat, l'ethereum puja amb força i registra avenços propers al 4% aquest dilluns.

La criptomoneda per excel·lència s'ha vist frenada als últims dies per les preocupacions sobre els tipus d'interès alts als EUA i el menor optimisme sobre les retallades per part de la Reserva Federal (Fed) aquest any. Els inversors continuen moderant els moviments i dirigint la mirada cap al dòlar.

Tot i això, el sentiment general sobre el bitcoin continua sent positiu i els analistes consideren que aquesta setmana es mourà entre dos nivells on es concentra una forta pressió de compra i venda: el gran suport dels 68.000 dòlars i l'escenari de la resistència als 69.800 dòlars.

Així, els experts creuen que si el bitcoin cau just per sota aquesta zona de preus podria generar pressió de compra. Per contra, superar la resistència significaria el començament d'un flux de compres intensiu.

D'altra banda, aquest dilluns, l'ethereum té forts guanys, a prop d'assolir el nivell dels 4.000 dòlars i apropant-se a un màxim de més de dos mesos. L'impuls prové de l'aprovació de la Comissió de Borsa i Valors (SEC), que obre la porta perquè interactuï amb operadors de fons.

La previsió dels analistes és que aquesta aprovació dels ETF al comptat desencadeni un fort repunt a l'ethereum.

De la resta del mercat de les criptomonedes, XPR i dogecoin són els que cauen, un 1,3% i un 2,6%, respectivament. Mentrestant, la resta puja: solana un 0,4%, igual que shiba, cardano, només un 0,1%.

contador