dl australia sydney new south wales nsw commonwealth of australia asx 200 oceania asia pacific unsplash
Sharecast / Photoholgic via Unsplash

Guanys a les borses d'Àsia aquest dimarts després del tancament alcista de Wall Street, mercat en què els valors tecnològics van tornar a liderar les compres. El Kospi de Corea del Sud ha repuntat un 2%, seguit de l'ASX australià i el Nikkei japonès, que han pujat més de l'1%. El Shanghai Composite ha tancat amb un repunt més moderat, i el Hang Seng de Hong Kong ha baixat lleugerament.

  • 38.787,380
  • -0,34%

Els inversors van continuar apostant per la renda variable després de les pujades de divendres passat, motivades per un informe d'ocupació als Estats Units més feble del que s'esperava, que va augmentar la probabilitat que la Reserva Federal (Fed) baixi els tipus d'interès als propers mesos.

"En aquesta ocasió, es compleix la dita que el que és dolent per a l'economia de vegades és bo per als mercats. Aquestes dades aviven les expectatives que la Fed avanci la primera retallada de tipus", expliquen des de Bankinter.

L'RBA MANTÉ ELS TIPUS

Actualment de la jornada asiàtica, un altre banc central ha estat protagonista. El Banc de la Reserva Federal d'Austràlia (RBA) ha mantingut els tipus d'interès al 4,35% per quart cop consecutiu, una decisió que s'ha situat en línia amb les previsions.

L'organisme monetari ha advertit de la "persistència" de la inflació, sobretot al sector serveis, i ha anticipat que "espera que disminueixi més lentament del previst anteriorment".

L'RBA ha assenyalat que “la inflació continua moderant-se, però està disminuint més lentament del que s'esperava. L'IPC va augmentar un 3,6% interanual fins al trimestre de març, enfront del 4,1% fins al desembre. La inflació subjacent va ser més alta que la inflació general i va disminuir menys. Això es va deure en gran part a la inflació dels serveis, que continua sent elevada i només s'està moderant gradualment”.

Finalment, l'entitat ha afirmat que "espera que transcorri algun temps abans que la inflació se situï de manera sostenible al rang meta i es mantindrà atenta als riscos alcistes. La trajectòria de les taxes d'interès que millor garanteixi que la inflació torni al seu objectiu en un període de temps raonable continua sent incerta i l'RBA no descarta res”.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli Brent repunta un 0,2% (83,51 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,12% (1,0755 dòlars), i l'unça d'or cau un 0,15% (2.327 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa al 4,477% i el bitcoin puja un 0,8% (63.569 dòlars).

Noticias relacionadas

contador