ep archivo   tienda apple store en nueva york
CARLOS HERGUETA - Archivo

L'índex borsari Hang Seng de Hong Kong ha liderat els guanys a les borsa d'Àsia aquest divendres, amb els mercats de la Xina continental i el Japó tancats per festiu, després de la bona rebuda que han tingut els resultats d'Apple, presentats ahir a la nit després del tancament de Wall Street.

Les empreses que son subministradors d'Apple, com ara el fabricant de xips TSMC o Foxconn, que acobla els dispositius de l'empresa nord-americana, han registrat guanys i han contribuït al bon to del selectiu.

El fabricant de l'iPhone va presentar una caiguda del 10% a les vendes del seu cèlebre telèfon, però el mercat ha premiat el seu anunci de recomprar accions per valor de 110.000 milions de dòlars, i les seves accions pugen un 6% al mercat 'fora d'hores' de Wall Street.

PENDENTS DE L'OCUPACIÓ

Els inversors asiàtics també estan esperant l'informe d'ocupació dels Estats Units, després que la Reserva Federal comentés aquest dimecres que no està veient prou progressos en els seus intents per rebaixar la inflació cap a l'objectiu del 2%.

El consens preveu la creació de 238.000 llocs de treball i que la taxa d'atur es mantingui al 3,8%, així com una pujada interanual del 4% al salari mitjà per hora treballada.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia als 1,0736 dòlars (+0,09%). El petroli puja un 0,35%. El Brent se situa als 83,96 dòlars i el WTI, als 79,24 dòlars.

L'or avança un 0,3% (2.316 dòlars) i la plata, un +0,58% (26,98 dòlars).

El bitcoin cotitza als 59.543 dòlars i l'ethereum, als 3.001 dòlars.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys puja al 4,59%.

Noticias relacionadas

contador