ep byd alcanza las 7 millones de unidades de vehiculos enchufables fabricados el denza n7 un suv 100
BYD

Caigudes destacades a les borses d'Àsia aquest dimarts en un clima d'elevada tensió geopolítica. Després del tancament baixista de Wall Street, els inversors asiàtics no han vist motius per entrar al mercat, després de descomptar també unes dades econòmiques mixtes a la Xina.

El Kospi de Corea del Sud ha baixat un 2,3% i ha liderat les pèrdues, seguit pel Nikkei japonès i l'ASX australià, que han cedit a prop del 2%. A més, el Hang Seng de Hong Kong i el Shanghai Composite també han tancat en negatiu.

Pel que fa al conflicte de l'Orient Mitjà, el mercat continua pendent de la resposta d'Israel a l'Iran després de l'atac del país persa d'aquest cap de setmana. El Govern de Netanyahu vol respondre, encara que de manera acordada amb els Estats Units, que ha demanat a totes les parts una desescalada de la tensió. En qualsevol cas, la tensió a la zona és màxima.

DADES MIXTES A LA XINA

Dades mixtes a la Xina. El PIB del primer trimestre ha pujat un 5,3%, per sobre del 4,6% esperat i del 5,2% registrat al quart trimestre del 2024. A més, la inversió en actius fixos va avançar a un ritme del 4,5 % al març, per sobre del 4,3% esperat pel consens.

Tot i això, el consum ha tornat a donar mostres de debilitat, ja que les vendes al detall del març han pujat un 3,1%, per sota del 4,5% esperat i del 5,5% del mes anterior.

"Si bé la xifra general del PIB de la Xina va oferir un indici d'optimisme, la feblesa subjacent de la demanda interna i l'activitat industrial suggereix que persisteixen els desafiaments per a la segona economia més gran del món. Els inversors es mantenen cautelosos al mig de les incerteses que envolten el ritme i la sostenibilitat de la recuperació econòmica de la Xina", explica Stephen Innes, gestor d'SPI Asset Management.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli Brent puja un 0,6% (90,68 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,02% (1,0619 dòlars), i l'unça d'or guanya un 0,8% (2.403,80 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa al 4,606% i el bitcoin cau un 1% (62.731 dòlars).

Noticias relacionadas

contador