ep el vicepresidente del banco central europeo luis de guindos interviene durante un
Alberto Ortega - Europa Press

"Considerem que els tipus d'interès oficials es troben a nivells que contribueixen substancialment al procés de desinflació en curs", ha assegurat el vicepresident del Banc Central Europeu (BCE), Luis de Guindos. L'organisme espera que la inflació de la zona de l'euro continuï disminuint a mitjà termini, però a un ritme més lent.

Així ho ha expressat durant la seva intervenció a la presentació de l'Informe Anual del BCE 2023 a la Comissió d'Afers Econòmics i Monetaris del Parlament Europeu, on ha reiterat que l'organisme està decidit a garantir que la inflació torni al nostre objectiu de mitjà termini al 2% de manera oportuna.

"Les nostres decisions futures garantiran que les nostres taxes oficials segueixin sent prou restrictives durant el temps que calgui". En qualsevol cas, "continuarem seguint un enfocament depenent de les dades i reunió per reunió per determinar el nivell apropiat i la durada de la restricció, i no ens comprometem prèviament a una trajectòria tarifària particular", ha dit.

Pel que fa a la inflació, ha assegurat que continuarà caient, encara que a un ritme més lent: "Els indicadors d'inflació subjacent han disminuït, però les pressions sobre els preus interns continuen sent elevades".

Respecte a la trajectòria econòmica de la zona euro, De Guindos ha comentat que aquest any "els indicadors econòmics suggereixen que l'activitat ha tingut un començament feble i només es recuperarà gradualment".

En concret, preveuen que la despesa dels consumidors continuarà sent lent a curt termini, "però s'hauria d'enfortir a mesura que l'ingrés real disponible es continuï recuperant". A més, s'espera que la inversió privada mostri una debilitat contínua durant el proper període abans que l'impacte de la feble demanda final i les estrictes condicions de finançament es comencin a esvair.

Noticias relacionadas

contador