ep archivo   imagen de japon
EUROPA PRESS - Archivo

Pèrdues a les borses d'Àsia aquest divendres després de l'atac d'Israel a l'Iran fet aquesta matinada. L'índex borsari japonès Nikkei ha caigut un 2,66%, seguit pel Kospi de Corea del Sud, l'ASX australià i el Hang Seng de Hong Kong, que han cedit de mitjana un 1%. Per la seva banda, el Shanghai Composite ha caigut de manera més moderada, un 0,3%.

  • 38.274,050
  • -0,34%

Els inversors reaccionen així a l'augment de les tensions geopolítiques a l'Orient Mitjà, que eleven la possibilitat d'una guerra oberta entre Israel i l'Iran, tot esperant una nova resposta per part del règim persa, que ja havia advertit anteriorment que respondria a qualsevol atac sobre el territori.

D'altra banda, el Japó ha publicat les dades d'inflació del març, amb una taxa d'IPC general interanual del 2,7%, per sota del 2,8% observat al febrer.

Per part seva, la taxa d'inflació subjacent, que exclou els preus dels aliments frescos, es va situar al 2,6%, en línia amb les expectatives dels economistes.

A més, l'agència S&P Global Ratings ha comentat que l'estímul fiscal de la Xina està perdent efectivitat i és més una estratègia per guanyar temps i permetre que les polítiques industrials i de consum es recuperin.

En altres mercats, el petroli Brent puja un 1,4% (88,36 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,06% (1,0636 dòlars), i l'unça d'or baixa un 0,1% (2.395 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa al 4,58% i el bitcoin baixa un 0,3% (63.161 dòlars).

contador