ep un panel del ibex 35 en el palacio de la bolsa a 14 de mayo de 2024 en madrid espana
Fernando Sánchez - Europa Press

Després d'una sessió de dilluns molt tranquil·la perquè ahir va ser festiu a molts països d'Europa (encara que les borses van operar amb normalitat), aquest dimarts l'IBEX 35 i la resta d'índexs europeus han acomiadat a la baixa, encara que amb retallades desiguals (IBEX: -0,04%, 11.334 punts), una altra jornada de transició amb escassetat de referències a l'agenda.

  • 11.401,100
  • 0,70%

Dins l'IBEX han destacat els descensos en Solaria (més moderats que a l'arrencada del dia) després d'una retallada d'RBC. L'han acompanyat Merlin, Santander i IAG, entre d'altres. Al costat dels ascensos, Telefónica es troba entre els millors valors, encara que amb alces contingudes de l'1%, després que la SEPI ja hagi adquirit el 10% del capital que volia. Ara s'especula que CriteriaCaixa preveu duplicar la seva participació en l'operadora i assolir-ne també el 10%. Bankinter, CaixaBank i Unicaja se situen, juntament amb la companyia, al capdamunt de l'índex.

Al Mercat Continu, Squirrel es desmarca amb alces del 5,99% després d'anunciar la compra d'una companyia, Iki Group, per reforçar el negoci de publicitat. També ho fa especialment bé Berkeley, que s'ha arribat a disparar més del 10%, tot i que finalment ha tancat amb un repunt del 6,62%.

A L'ESPERA D'NVIDA

Aquest dimarts es publica la balança comercial de la zona de l'euro del març. A més, parlen múltiples membres de la Reserva Federal (Fed), com ara Christopher Waller, John Williams, Michael Barr i Raphael Bostic. Loretta Mester, presidenta de la Reserva Federal de Cleveland, ha dit que està oberta a endurir la política si les dades ho justifiquen.

Així mateix, cal destacar que avui Microsoft inaugura la conferència de desenvolupadors, que estarà centrada en la intel·ligència artificial (IA).

Tot això, en espera que demà es publiquin els comptes d'Nvidia, que podria superar estimacions una vegada més aquest dimecres.

Wall Street va acabar aquest dilluns amb signe mixt, i amb el Nasdaq marcant un nou rècord. De fet, la pròpia Nvidia va pujar un 2% a causa de recomanacions favorables dels analistes abans dels comptes. Diverses empreses de Wall Street van augmentar el preu objectiu per a aquesta empresa líder en intel·ligència artificial abans del seu informe de guanys, suggerint que les accions podrien guanyar fins a un 30% des dels seus nivells actuals.

Mentrestant, a Àsia s'ha imposat clarament el vermell aquesta matinada. Els inversors estaran atents a qualsevol efecte contagi a les empreses vinculades a la cadena de valor d'Nvidia, com la taiwanesa TSMC i Foxconn, així com les sud-coreanes Samsung Electronics i SK Hynix.

QUÈ PASSA AMB JAMIE DIMON?

Aquest dimarts es parla de Jamie Dimon, CEO de JP Morgan, que ha dit als accionistes del banc que el termini "ja no és de cinc anys" en resposta a una pregunta sobre quant de temps planeja romandre al seu lloc. Dimon va afegir que el banc més gran dels EUA està "ben encaminat" als seus plans de successió.

L'ambigüitat dels plans de Dimon ha convertit el moment de la successió a JP Morgan en una de les preguntes persistents per als inversors i analistes del banc. Al llarg de gairebé dues dècades, Dimon, de 68 anys, ha convertit la seva entitat financera en la més gran d'Amèrica en actius i capitalització de mercat.

Tot i això, Dimon ha afegit aquest dilluns que encara té "l'energia que sempre he tingut" per gestionar l'entitat.

ALTRES MERCATS

L'euro canvia als 1,0854 dòlars, molt pla. El petroli perd un 1,1%, amb el Brent als 82,77 dòlars i el WTI, als 78,93 dòlars.

L'or es deixa un 0,3% després de marcar ahir nous màxims històrics (2.431 dòlars). La plata cedeix un 0,45% (32,28 dòlars) després de registrar màxims de més d'11 anys.

El bitcoin frega els 70.000 dòlars després de tocar els 71.000 i l'ethereum s'acosta als 3.800 dòlars.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys cau al 4,441%.

Noticias relacionadas

contador