dl wall street wall st new york city new york stock exchange nyse dow jones nasdaq street sign nyc united states usa america pb
Sharecast / Alessandro D Andrea via Pixabay

Wall Street estén les compres aquest dilluns després dels forts guanys de divendres, liderats pels valors tecnològics, i després de posar fi a una setmana alcista, marcada per la Reserva Federal (Fed) i el mercat laboral, que va sorprendre en mostrar una debilitat més gran del que s'esperava.

  • 18.546,230
  • -0,06%

"En aquesta ocasió, es compleix la dita que el que és dolent per a l'economia de vegades és bo per als mercats. Aquestes dades aviven les expectatives que la Fed avanci la primera retallada de tipus", expliquen des de Bankinter.

Per això, i malgrat que la Reserva Federal va optar per mantenir els tipus sense canvis en el seu darrer conclave monetari i Jerome Powell, president de l'organisme, va advertir que la inflació continua sent "massa alta" i que "el camí que cal seguir és incert", els inversors descompten una primera baixada de tipus al setembre i una altra addicional de 25 punts bàsics al quart trimestre de l'any.

"La Reserva Federal no estarà en condicions de retallar els tipus d'interès immediatament, però té més possibilitats de fer-ho una mica abans del que s'esperava a principis de la setmana passada", subratlla Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.

En aquest sentit, durant les properes sessions, i davant de la manca de referències econòmiques destacades, el mercat estarà atent a les declaracions de diversos membres de la Fed, com John Williams, president de la Reserva Federal de Nova York, a la recerca d'alguna pista sobre els propers moviments del banc central.

LES DECISIONS D'INVERSIÓ DE BUFFET

Berkshire Hathaway ha celebrat aquest dissabte la reunió anual d'accionistes en què Warren Buffett ha explicat algunes de les últimes decisions d'inversió.

En concret, va aprofitar per explicar per què havia retallat la participació en Apple malgrat que segueix creient en el seu potencial, però també va parlar de la successió, donant ja més poder a Greg Abel, que assumirà les regnes un cop ell ja no hi sigui.

Buffett també ha expressat els seus dubtes sobre la intel·ligència artificial (IA), i és que creu que les estafes usant aquest tipus de tecnologia poden ser la propera gran “indústria en creixement”.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

Al pla empresarial, els resultats continuaran sent protagonistes amb la publicació de les xifres de companyies com Walt Disney o Warner Bros.

"Fins ara la temporada podem qualificar-la de positiva, encara que això no s'hagi vist reflectit en el comportament de les borses, que les darreres setmanes s'han tornat a mostrar en excés dependents de les expectatives que sobre l'evolució dels tipus d'interès manejaven els inversors a cada moment", comenten a Link Securities.

A més, les accions de Coinbase pugen un 2% després que Barclays augmentés el preu objectiu sobre els títols de la plataforma de criptomonedes.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,61% (78,57 dòlars) i el Brent avança un 0,53% (83,39 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,20% (1,078 dòlars), i l'unça d'or guanya un 1,11% (2.334 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta al 4,502% i el bitcoin cedeix un 0,27% (63.736 dòlars).

Noticias relacionadas

contador