baltimore puente

El conseller delegat de l'asseguradora Lloyd's of London, John Neal, ha llançat aquest dijous un nou avís sobre les conseqüències del desastre de Baltimore. Segons diu, l'accident que va provocar el col·lapse del pont Francis Scott Key dimarts passat pot derivar en el pagament més gran d'assegurances marítimes de la història.

"Això té el potencial de ser una de les pèrdues marines més grans de la història", ha dit Neal en una entrevista amb Bloomberg. Segons la seva opinió, "és una pèrdua multimilionària. Crec que ha de ser així, però crec que és massa aviat per dir el que realment costarà".

També ha assenyalat que "hi ha un teixit força complex d'asseguradores involucrades en això", de manera que el risc es distribueix entre diverses empreses, però Lloyd's assumeix cada any que passarà aquest tipus de pèrdua i ha afirmat que les expectatives per consideracions financeres són" manejables". "Hi ha la força financera per abordar els problemes de què estem parlant", ha afegit.

Aquestes paraules han estat ratificades pel president de Lloyd's of London, Bruce Carnegie-Brown, que en una altra entrevista, en aquest cas amb CNBC, ha apuntat que el pagament pel col·lapse del pont de Baltimore i els seus efectes col·laterals, com el tancament del port, els retards a la cadena de subministrament i la necessitat de desviar el trànsit a altres molls, podrien ser "la pèrdua assegurada marítima més gran mai viscuda".

"Estem començant a desplegar recursos en previsió que aquest sigui un reclam molt substancial per a la indústria", ha apuntat també, assenyalant que "es requerirà algun temps fins que la complexitat de la situació" aconsegueixi resoldre's.

Tal com ha dit Carnegie-Brown, "és molt aviat per parlar d'una xifra", encara que en qualsevol cas no creu que "estigui fora de la nostra planificació realista d'escenaris de desastre". El que sí que ha dit és que "se sent com una pèrdua molt substancial, potencialment la pèrdua assegurada marítima més gran mai viscuda, però no fora dels paràmetres que planegem".

Alhora, ha detallat que si bé clarament hi hauria reclamacions pel vaixell, la càrrega i el pont, són "impactes de segon ordre" els que es tornarien "substancials". "Molts negocis es veuran interromputs, les cadenes de subministrament es veuran interrompudes per vaixells que estan atrapats dins del port i, per descomptat, vaixells que intentaven accedir al port i que ja no poden, i aquestes segons comandes. Els efectes trigaran algun temps a resoldre's", ha dit.

La valoració d'aquests dos directius de Lloyds arriba després que DBRS Morningstar hagi estimat quant podrien ascendir les pèrdues assegurades després del xoc del vaixell de càrrega Deli, amb bandera de Singapur, contra un dels pilars del pont de Baltimore, un dels més llargs dels EUA.

Segons aquesta agència, les pèrdues es podrien situar entre 2.000 i 4.000 milions de dòlars, i unides a l'impacte comercial dels atacs huties al mar Roig, "pressionaran a l'alça els preus de les cobertures d'assegurances marítimes a tot el món".

"Malgrat que les pèrdues assegurades poden ser molt elevades, esperem que es mantinguin dins la capacitat d'absorció del sector assegurador a nivell mundial, ja que les reclamacions seran pagades en última instància per un conjunt ampli i diversificat d'asseguradores i reasseguradores", sosté l'informe de DBRS.

També els analistes de Barclays van apuntar, en una nota de dimecres, que les asseguradores enfronten reclamacions per fins a 3.000 milions de dòlars pel desastre de Baltimore.

En concret, el banc va dir que les reclamacions d'assegurances només pels danys al pont podrien arribar als 1.200 milions de dòlars, però va estimar altres reclamacions per responsabilitats potencials addicionals entre 350 i 700 milions de dòlars, relacionades amb les morts per negligència i quantitats encara per determinar per interrupcions comercials durant l'accés al port de la ciutat, que està bloquejat.

Noticias relacionadas

contador