ep xiaomi anuncia el lanzamiento a la venta de su primer vehiculo electrico el su7 a finales de
XIAOMI

Dades mixtes a la Xina. El PIB del primer trimestre ha pujat un 5,3%, per sobre del 4,6% esperat i del 5,2% registrat al quart trimestre del 2024. A més, la inversió en actius fixos va avançar a un ritme del 4,5 % al març, per sobre del 4,3% esperat pel consens.

Tot i això, el consum ha tornat a donar mostres de debilitat, ja que les vendes al detall del març han pujat un 3,1%, per sota del 4,5% esperat i del 5,5% del mes anterior.

A més, la producció industrial del mateix mes va pujar un 4,5%, per sota del 6% pronosticat i del 7% del febrer.

"Si bé el PIB del primer trimestre es va accelerar de manera seqüencial, impulsat per l'excel·lent exercici del sector manufacturer, les dades 'independents' del març suggereixen que l'impuls de l'activitat s'ha esvaït més recentment", expliquen els experts d'Oxford Economics.

"Atesa la probable acumulació d'inventaris que es va produir al primer trimestre (i, per tant, les creixents pressions de reducció d'existències al segon trimestre), la normalització de les vendes al detall després de les festivitats, la debilitat i imprevisibilitat de la demanda externa i un estímul en general atapeït, ara esperem que el creixement es desacceleri al segon trimestre", afegeixen aquests analistes.

"Pel que fa a la demanda", afegeixen, "les vendes al detall van ser les que més van decebre (en relació amb les expectatives) al març, ja que les taxes d'estalvi immobiliari es van mantenir pràcticament estables al primer trimestre".

A més, "el sector immobiliari encara lluita per trobar un sòl i els riscos crediticis continuen estenent-se a una aversió al risc més àmplia dels inversors", conclouen.

Per part seva, Stephen Innes, gestor d'SPI Asset Management, ha destacat que "la forta caiguda en les vendes de cases noves, de gairebé un 31% interanual durant el primer trimestre, va subratllar les preocupacions sobre la salut del mercat immobiliari".

"En resum", conclou aquest expert, "si bé la xifra general del PIB de la Xina va oferir un indici d'optimisme, la feblesa subjacent de la demanda interna i l'activitat industrial suggereix que persisteixen els desafiaments per a la segona economia més gran del món". Els inversors es mantenen cautelosos enmig de les incerteses que envolten el ritme i la sostenibilitat de la recuperació econòmica de la Xina”.

Noticias relacionadas

contador