ep archivo   vista general del palacio de la bolsa a 10 de marzo de 2022 en madrid espana el ibex 35
Marta Fernández Jara - Europa Press - Archivo

L'IBEX 35 estén guanys aquest dimecres (+0,65%, 11.153 punts), en línia amb la resta de borses europees. L'activitat ha estat tremendament intensa a l'àmbit empresarial. En primer lloc, s'han publicat multitud de resultats a Espanya (Endesa, Amadeus, Rovi...) i a Europa (Siemens Energy s'ha disparat després d'anunciar el canvi de CEO i la reestructuració a Siemens Gamesa). A més, la SEPI ha anunciat que ha superat el llindar del 7% en Telefónica i ha confirmat que Carlos Ocaña serà el seu representant al Consell de l'operadora. Tot i això, el més important de tot és la novetat sobre l'operació BBVA-Sabadell.

  • 11.327,700
  • 0,25%

I és que, Banc Sabadell ha enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) la comunicació que Carlos Torres, president de BBVA, li va enviar a Josep Oliu, president de Sabadell, ja la setmana passada, i en què li diu literalment que "BBVA no té cap espai per millorar els termes econòmics" de l'oferta de fusió per absorció.

Amb aquesta revelació, Sabadell vol acabar amb qualsevol especulació sobre una possible millora de l'oferta per part de BBVA, i sembla que es pot parlar del final d'una operació que no podrà ser.

Cal destacar que, des que saltés a la premsa internacional l'interès de BBVA per fusionar-se amb Sabadell, els dos bancs han estat summament transparents per intentar evitar qualsevol mena d'especulacions, evitant així que les seves cotitzacions hagin experimentat brusques oscil·lacions. BBVA va fer pública la carta que va enviar a Sabadell amb les condicions de l'oferta així que es va començar a especular sobre elles. I Sabadell ha fet ara aquest moviment per evitar que el tema segueix cuejant com ho està fent.

L'IBEX TORNA A MIRAR ELS MÀXIMS ANUALS

L'IBEX va superar ahir la resistència dels 10.953 punts després de tancar amb alces de l'1,5%.

Per a les properes jornades, els analistes de Bolsamanía consideren que el més probable és que puguem acabar veient una extensió de les alces fins als màxims anuals dibuixats als 11.227 punts.

"Si aconsegueix superar aquests preus, és molt probable que podem acabar veient una extensió de les alces fins al nivell dels 11.500 punts. No apreciarem un senyal de debilitat mentre que es mantingui cotitzant per sobre dels 10.800 punts", indiquen els experts de Borsamania.

Dins de l'IBEX destaquen ara les pujades en Amadeus (després de publicar resultats), IAG, Inditex, Naturgy i en altres empreses com Ferrovial (a la vigília de la seva estrena al Nasdaq) i Grifols (ahir va anunciar canvis per "seguir enfortint" el seu govern corporatiu). Al costat de les caigudes, Fluidra, que també ha publicat comptes i que ahir es va disparar a prop d'un 5%, ha estat una de les pitjors, juntament amb Sabadell (precisament pel que s'ha comentat més amunt) i Telefónica. Totes han caigut més del 2%.

D'altra banda, cal assenyalar que els futurs nord-americans pugen ara molt lleugerament. Wall Street va tancar ahir pla i amb signe mixt i a l'Àsia s'han imposat els números vermells aquesta matinada, amb caigudes per al Nikkei de l'1,6%.

Avui hi ha hagut decisió de tipus del Banc de Suècia (Riksbank), que els ha retallat un 0,25%, i a la nit se sabrà la del Banc del Brasil. A més, s'ha publicat la producció industrial del març a Alemanya i Espanya.

KASHKARI MANTÉ LA SEVA POSTURA DE 'FALCÓ'

El mercat continua molt pendent de les decisions de tipus dels bancs centrals. A banda dels dos d'avui comentats, demà ho farà el Banc d'Anglaterra (BoE).

Mentrestant, el president de la Reserva Federal de Minneapolis, Neel Kashkari, ha dit aquest dimarts que és probable que el banc central dels EUA mantingui els tipus on estan "per un període prolongat" fins que els funcionaris estiguin segurs que els preus són a camí d'assolir els seus objectius.

Kashkari és considerat un 'falcó' i no vota en la política de la Fed aquest any. Jefferson, Collins i Cook parlaran aquest dimecres.

ALTRES MERCATS

L'euro canvia als 1,0752 dòlars. El petroli suma un 0,7%, amb el Brent als 83,76 dòlars i el WTI als 79 dòlars.

L'or és pla (2.326 dòlars) i la plata repunta un 0,4% (27,68 dòlars).

El bitcoin cotitza als 62.200 dòlars i l'ethereum, als 3.006 dòlars.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys puja al 4,481%.

Noticias relacionadas

contador