wall street dl us usa stocks shares  dow jones s
Flickr (PD)

Wall Street cotitza amb suaus compres aquest dimarts després dels guanys de dilluns i a mesura que els inversors centren la seva atenció sobre els propers moviments de la Reserva Federal (Fed), davant de l'optimisme renovat que pugui començar a abaixar els tipus d'interès al setembre.

  • 40.003,590
  • -

"L'objectiu d'aquesta sessió és consolidar després de diversos dies de rebot, encara que el to de fons continuï sent positiu", analitzen a Bankinter.

A aquest 'fons positiu' hi han contribuït unes dades d'ocupació i un PMI i ISM serveis més fluixos del que s'esperava, que apunten que l'economia nord-americana ha començat el segon trimestre de l'any amb una mica menys de força.

"A l'abril l'economia nord-americana va continuar creant ocupació neta, però ho va fer a un ritme inferior al de mesos precedents. Les xifres van ser molt ben acollides, ja que, si bé suposen un alentiment en el ritme de creació d'ocupació, no impliquen una aturada que pogués ser interpretat com si l'economia dels EUA s'estigués afeblint a marxes forçades", subratllen a Link Securities.

En aquest sentit, durant les properes sessions, i davant la manca de referències econòmiques destacades, el mercat estarà atent a les declaracions de diversos membres de la Fed com, Neel Kashkari, president de la Reserva Federal de Minneapolis, a la recerca d'alguna pista sobre el 'full de ruta' del banc central nord-americà.

Amb tot, per a Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank, "els mercats continuen navegant gràcies a l'optimisme que el proper pas de la Reserva Federal (Fed) no serà una pujada de tipus, cosa que crec que és exagerada, ja que les dades d'inflació dels EUA de la setmana que ve podrien ser un brusc despertar".

De fet, les probabilitats d'una retallada al setembre han augmentat fins al 50%, "encara que el setembre seria un moment políticament incòmode perquè la Reserva Federal comencés a retallar les taxes atès que les eleccions presidencials estan a tocar i ningú a la Reserva vol ser assenyalat d'influir en els resultats”, afegeix Ozkardeskaya.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

Al pla empresarial, els resultats continuaran sent protagonistes amb la publicació de les xifres de companyies com Walt Disney, que cau un 8% després de decebre amb els ingressos.

"Fins ara la temporada podem qualificar-la de positiva, encara que això no s'hagi vist reflectit en el comportament de les borses, que les darreres setmanes s'han tornat a mostrar en excés dependents de les expectatives sobre l'evolució dels tipus d'interès que manejaven els inversors a cada moment", comenten a Link Securities.

D'altra banda, Amazon Web Services (AWS) invertirà 9.000 milions de dòlars més a Singapur durant els propers cinc anys per impulsar la seva infraestructura i serveis al núvol a la regió.

En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 0,48% (78,11 dòlars) i el Brent retrocedeix un 0,47% (82,96 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,11% (1,078 dòlars), i l'unça d'or cedeix un 0,12% (2.328 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo americà a 10 anys es relaxa al 4,447% i el bitcoin guanya un 0,85% (63.655 dòlars).

Noticias relacionadas

contador