ep archivo   produccion del polestar 3 en chengdu china
POLESTAR - Archivo

Pèrdues a les borses d'Àsia aquest divendres després del tancament lleugerament baixista de Wall Street i les dades econòmiques mixtes publicades a la Xina. L'índex Kospi de Corea del Sud cedeix gairebé un 1%, seguit de l'ASX australià i el Nikkei japonès. En positiu, el Hang Seng de Hong Kong i el Shanghai Composite xinès pugen de manera moderada.

  • 38.487,900
  • 1,14%

La referència principal de la jornada han estat els indicadors d'activitat xinesos, que han estat mixtos. La producció industrial del mes d'abril ha pujat un 6,7%, per sobre del 4,5% del març i del 5,5% esperat pel consens. Tot i això, les vendes al detall del mateix període han repuntat tan sols un 2,3%, per sota del 3,1% del mes passat i del 3,8% pronosticat pel consens.

"Les vendes al detall van decebre fins i tot les nostres estimacions molt conservadores, ja que les dades indiquen un creixement seqüencial en productes de consum bàsic, però una feble gana general dels consumidors per la despesa discrecional", expliquen els experts d'Oxford Economics.

A més, afegeixen que "el rendiment superior de la producció industrial pot resultar transitori, atès el creixent risc aranzelari, perquè altres dades ja apunten a una moderació de les noves comandes".

Sobre la crisi immobiliària, assenyalen que "la desacceleració de l'activitat i dels preus dels habitatges suggereix una transmissió dolenta de les mesures recents per alleujar les restriccions a la compra d'habitatges".

ALTRES REFERÈNCIES DESTACADES

En altres referències, les accions d'HSBC han registrat pressió venedora després que s'hagi publicat que l'asseguradora xinesa Ping An planeja reduir encara més la seva participació al banc britànic, però el negoci principal del qual és a Àsia.

En altres mercats, el petroli Brent puja un 0,4% (83,59 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,1% (1,0859 dòlars), i l'unça d'or cotitza plana (2.385 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa al 4,37% i el bitcoin puja un 0,5% (65.601 dòlars).

Noticias relacionadas

contador