ep archivo   vista de tokio japon
TURISMO DE TOKIO - Archivo

Guanys destacats a les borses d'Àsia després del tancament alcista de Wall Street, mercat on l'S&P 500 va marcar un nou rècord històric per sobre dels 5.300 punts. El Hang Seng de Hong Kong i l'ASX d'Austràlia són els índexs més alcistes, amb guanys propers al 2%, seguits pel Nikkei japonès, el Kospi sud-coreà i el Shanghai Composite xinès.

  • 39.134,790
  • 0,25%

Als Estats Units, els inversors van decidir continuar comprant accions després de descomptar una dada d'inflació millor del que s'esperava a l'abril.

L'IPC es va moderar el mes passat al 3,4% en taxa interanual enfront del 3,5% registrat al març. Per part seva, la inflació subjacent, que exclou aliments i energia, ha baixat al 3,6% des del 3,8% anterior. Unes dades en línia amb el previst, però que van ser suficients per impulsar el ral·li de la borsa nord-americana.

"Això és digne d'esment perquè la taxa d'inflació bàsica està al nivell més baix en tres anys i els preus generals semblen haver-se estabilitzat", va assenyalar Kathleen Brooks, directora d'investigació d'XTB.

Per la seva banda, els analistes d'Oxford Economics, han indicat que "l'IPC d'abril és un petit pas en la direcció correcta, però no garanteix cap canvi en la nostra previsió que la primera retallada de tipus per part de la Reserva Federal es produeixi al setembre, seguit d'un altre al desembre".

EL PIB DE JAPÓ ES CONTRAU

En altres notícies destacades, el PIB del Japó es va contreure un 0,5% al primer trimestre, segons l'estimació preliminar, lleugerament per sobre del 0,4% previst. En taxa interanual, la contracció del PIB va ser del 2%, per sobre de l'1,5% que s'esperava.

Aquesta dada ha fet que els analistes anticipin que el Banc del Japó trigarà més a normalitzar la seva política monetària, cosa que ha estat descomptada de manera positiva per la renda variable japonesa.

REUNIÓ XI-PUTIN

A l'escena geopolítica, el més destacat és la visita de Vladimir Putin a la Xina, on ha estat rebut amb tots els honors pel seu homòleg Xi Jinping.

L'objectiu dels dos líders és enfortir encara més la seva relació estratègica per fer front als Estats Units, amb la guerra d'Ucraïna com a teló de fons.

En altres mercats, el petroli Brent puja un 0,5% (83,18 dòlars). Per part seva, l'euro cotitza pla (1,0882 dòlars), i l'unça d'or rebota lleugerament un 0,1% (2.396 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo americà a 10 anys es relaxa al 4,32% i el bitcoin cedeix un 0,3% (65.858 dòlars).

Noticias relacionadas

contador