fed, cripto, criptomonedas

Les criptomonedes segueixen deprimides. El bitcoin (BTC) es desinfla fins als 62.300 dòlars després de perdre 2.000 dòlars des de divendres passat, mentre que l'ethereum (ETH) retalla un 4% i cau per sota dels 3.200 dòlars.

  • 61.613,112$
  • -1,89%

A les altcoins, també fortes caigudes. La solana (SOL) retalla un 5%, igual que dogecoin (DOGE) o toncoin (TON), mentre que XRP, cardano (ADA) i avalanche (AVAX) cedeixen una mica menys. Pràcticament ni un dels grans tokens alternatius aconsegueixen tenir un saldo positiu en les darreres 24 hores.

Com hem explicat durant les últimes jornades, el halving no ha aconseguit impulsar els preus de les criptomonedes. Com defensaven alguns experts com Markus Thielen, fundador de 10x Research, la narrativa al voltant de l'esdeveniment de reducció a la meitat no es corresponia amb la realitat, ja que es va produir en un entorn molt diferent (alta inflació, tipus d'interès elevats) al de la resta de halvings. I les perspectives que considerava el mercat tampoc no son vàlides ara.

"Crec que gran part del repunt del bitcoin es basa en perspectives errònies. Crec que el que és realment crucial és que els fluxos dels fons cotitzats (ETF, per les sigles en anglès) no es van aturar del no-res, es van aturar al voltant del 12 de març, quan van sortir la lectura d'inflació i l'Índex de Preus a la Producció, ha explicat aquest expert.

El temps ha acabat donant-li la raó. Les últimes dades macroeconòmiques conegudes als Estats Units, com el Producte Interior Brut (PIB) o la inflació PCE, dibuixen un escenari força complicat perquè la Reserva Federal (Fed) abaixi els tipus durant els propers mesos... i qui sap si durant la resta de 2024. Les dades de l'eina FedWatch de CME mostren que el consens s'inclina per una primera baixa dels tipus d'interès al setembre, però cada cop son més les veus que reflexionen sobre uns tipus d'interès al 5,25% pel que resta d'any.

"La discussió sobre si la Reserva Federal està adoptant un enfocament protector del creixement és especialment pertinent. Sembla que hi ha un consens emergent que la Fed està calibrant la seva postura per protegir el creixement de manera asimètrica, cosa que deuria, en teoria, minimitzar les preocupacions sobre els tipus d'interès sempre que l'economia en general, incloent-hi llars i empreses, continuïn mostrant fortalesa", destaca Javier Molina, analista sènior de mercats d'eToro.

Segons aquest expert, la Fed "sembla estar prenent una postura més equilibrada davant dels riscos del seu mandat en comparació amb l'any anterior, cosa que suggereix que, malgrat la inflació persistent, podria estar més inclinada a protegir el creixement econòmic el 2024".

Al costat positiu, Hong Kong està preparant el terreny per a un canvi important, amb plans per habilitar la negociació d'ETF de BTC i ETH al comptat abans que s'acabi el mes. Encara que aquests nous fons no s'espera que atreguin tants inversors com als EUA, podrien fomentar una adopció més gran de les criptoactius i animar altres nacions a seguir el seu exemple. Tot i això, la notícia que els inversors de la Xina continental no podran operar amb els ETF ha rebaixat l'entusiasme pel llançament.

Des d'un punt de vista tècnic, Molina subratlla que seguim dins el rang comprès entre els 60.000 i els 72.000 dòlars que el bitcoin ha respectat durant els últims temps. "Fins que els preus no superin aquest nivell dels 72.000, assistim a un procés de correcció en forma de consum de temps dins del rang. Ara mateix, el suport inicial és als 62.000 i només si es perden els 59.000 pensarem en una correcció més gran. Per dalt, resistència als 68.500, si els salta, intentarà atacar els 72.000 i donarà, en cas d'aconseguir-ho, senyal de nou impuls alcista", sentencia.

contador