dl jerome powell generic 20240326 5
Sharecast / public domain image

Wall Street cotitza amb guanys aquest dijous, liderats pel Nasdaq, després de descomptar els missatges de la Reserva Federal (Fed) sobre l'evolució dels tipus d'interès als Estats Units.

  • 18.557,964
  • -0,21%

Tal com s'esperava, el banc central va mantenir els interessos al 5,25%-5,50% i va endarrerir l'expectativa del mercat sobre futures retallades de tipus, ja que va confirmar "una manca de més avenços cap a l'objectiu d'inflació del 2%".

El més positiu per als inversors va ser que el president de l'organisme, Jerome Powell, va descartar que es produeixin pujades de tipus, tal com estava començant a témer el mercat, si la inflació es mostra més enganxosa del previst. A més, la Fed va anunciar que començarà a alentir el ritme de reducció del balanç a partir del juny.

"En aquest escenari, el consens de mercat espera entre 1 i 2 baixades de tipus el 2024, la primera després de l'estiu (o a final d'any), i les dades continuaran manant (inflació, mercat laboral, desenvolupaments financers i internacionals)", expliquen els experts de Renta 4.

El consens de mercat coincideix que les paraules de Powell van ser més suaus (dovish) del previst, en tancar la porta a una hipotètica pujada dels tipus. "La sessió serà alcista digerint el to menys agressiu (hawkish) ofert per Powell i a l'espera de les dades d'ocupació nord-americana", expliquen els estrategs de Bankinter.

Aquest dijous, s'han publicat les dades d'atur setmanal als EUA, que es mantenen estables en 208.000 sol·licituds, tot i que el 'plat fort' arribarà demà, amb la publicació de l'informe d'ocupació d'abril.

ACTUALITAT EMPRESARIAL

Actualment, el fabricant de xips Qualcomm puja més d'un 8% després de publicar ahir a la nit els seus resultats trimestrals.

Tot i que l'atenció dels inversors se centrarà en Apple, que publicarà els comptes després del tancament amb els dubtes sobre les vendes de l'iPhone com a teló de fons, sobretot després de la debilitat registrada a la Xina.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli Brent puja un 0,16% (83,57 dòlars), l'euro es deprecia un 0,12% (1,0696 dòlars) i l'unça d'or baixa un 0,53% (2.299 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo americà a 10 anys avança fins al 4,643% i el bitcoin puja un 2% (58.604 dòlars).

contador