dl rishi sunak generic 20240326 7
Sharecast / public domain image

Es confirma: l'economia del Regne Unit va entrar en recessió a finals del 2023. L'Oficina Nacional d'Estadístiques (ONS) ha donat a conèixer aquest dijous l'última estimació sobre el producte interior brut (PIB), que es va contreure un 0,3% al quart trimestre.

Aquesta caiguda se suma a la del 0,1% del trimestre precedent, fet que suposa l'entrada del país en recessió tècnica.

"L'economia va disminuir durant dos trimestres consecutius, mentre que s'estima que el PIB per al 2023 en conjunt va augmentar un 0,1% en comparació amb el 2022", ha explicat l'ONS, que recorda que aquestes dades encara poden ser revisades tant a l'alça com a la baixa.

A la nota, detalla també que en termes de producció, al quart trimestre del 2023 "hi va haver caigudes als tres sectors principals". En concret, es van registrar caigudes del 0,1% als serveis, de l'1,1% a la producció i del 0,9% a la producció de la construcció.

I en termes de despesa, durant els tres últims mesos de l'any hi va haver una caiguda en el volum del comerç net, el consum de les llars i la formació bruta de capital, parcialment compensada per un augment en el consum del Govern.

D'altra banda, la taxa d'estalvi de les llars s'estima en un 10,2% a l'últim trimestre, enfront del 10,1% al tercer trimestre (juliol al setembre) del 2023, ha informat l'ONS.

A més, la renda disponible real de les llars va augmentar un 0,7% als tres últims mesos del 2023, després d'un creixement pràcticament pla al tercer trimestre.

contador