ep archivo   un signo de la calle wall street en frente de la bolsa de valores de nueva york
LUCAS JACKSON - Archivo

Wall Street cotitza amb suaus compres aquest dijous després dels guanys destacats de dimecres, que van portar els índexs a assolir màxims històrics i l'S&P 500 a superar els 5.300 punts per primera vegada, enmig de l'optimisme per la tornada de la inflació al camí baixista.

  • 18.536,651
  • -0,01%

L'IPC d'abril es va situar en línia amb el que s'esperava, amb la taxa general i la subjacent mostrant un alentiment, cosa que ha augmentat les expectatives que la Reserva Federal (Fed) dugui a terme una primera baixada de tipus al setembre.

"Els inversors consideren que el fet que el procés desinflacionista hagi reprès el seu curs als EUA permetrà a la Reserva Federal (Fed) començar a baixar les taxes d'interès a la reunió del setembre, cosa que 'facilitarà' també l'actuació en aquest sentit dels altres dos grans bancs centrals: el BCE i el Banc d'Anglaterra (BoE), que en gran mesura, estan condicionats per les decisions que adopti en matèria de tipus d'interès el banc central nord-americà”, comenten a Link Securities.

Així mateix, destaquen que el fet que al mes d'abril les vendes al detall es comportessin als EUA sensiblement pitjor del que s'esperava, ha estat interpretat positivament pels inversors, en un nou cas de "males notícies que són considerades bones per als interessos dels mercats".

"La combinació d'una desacceleració del creixement i una inflació més feble és una benedicció per als mercats de valors, que necessitaven aquest impuls, no hi ha res més apetitós per als inversors que l'olor de tipus futurs més baixos", valora Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.

Per això, i a la recerca d'alguna pista sobre els propers moviments de la Fed, els inversors estaran atents a les paraules de Patrick Harker, president de la Fed de Filadèlfia, i de Loretta Mester, presidenta de la Fed de Cleveland.

L'agenda econòmica d'aquest dijous inclou les dades d'atur setmanal, que han ofert una caiguda de les sol·licituds inicials de desocupació menor del que s'esperava, fins a les 222.000 des de les 232.000 dels set dies previs.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

Al pla empresarial, el protagonisme recau sobre els resultats dels minoristes i, en concret a Walmart, que avança més d'un 5% en registrar un benefici de 5.104 milions de dòlars, xifra que suposa un creixement del 205,1%.

Cisco, per la seva banda, cau un 1% malgrat superar les expectatives amb els seus comptes, malgrat que els ingressos han registrat la caiguda més gran des del 2009.

També es disparen els títols de Chubb (+5%) després que Warren Buffett hagi revelat la seva participació secreta a la companyia. El seu conglomerat, Berkshire Hathaway, ha comprat gairebé 26 milions d'accions de l'asseguradora, fet que el porta a tenir-hi una participació valorada en 6.700 milions de dòlars.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 1,14% (79,54 dòlars) i el Brent avança un 0,87% (83,47 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,19% (1,087 dòlars), i l'unça d'or baixa un 0,42% (2.384 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa al 4,354% i el bitcoin guanya un 0,03% (66.091 dòlars).

contador