new york stock exchange, nyse, markets, wall street, us. photo: grant wickes
Grant Wickes (https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/ ) No changes made

Wall Street roman tancat aquest dilluns pel Dia dels Caiguts (Memorial Day). Els índexs novaiorquesos van finalitzar una setmana mixta, liderada pel Nasdaq, que va marcar nous màxims històrics en preus de tancament divendres gràcies a Nvidia. Els futurs sobre els índexs cotitzen amb pèrdues suaus, encara que el mercat no obrirà les portes.

  • 19.887,380
  • 1,16%

Aquest dimarts, les operacions tornaran a la borsa i els inversors seguiran molt atents a la publicació de dades destacades, com ara el deflactor PCE de l'abril, la mesura d'inflació preferida de la Fed, i el PIB del primer trimestre, enmig dels dubtes per les retallades de tipus de la Reserva Federal (Fed).

Respecte a l'índex de preus del consum personal “s'espera que tant la taxa interanual del PCE general com la taxa subjacent s'hagin mantingut estables amb relació al nivell que presentaven al març. Si bé els inversors haurien d'haver descomptat ja aquest comportament de la inflació, qualsevol desviació de les lectures reals en relació amb allò estimat, per bé o per mal, mourà els mercats de bons i accions", valoren a Link Securities.

Tot això, juntament amb les declaracions de diversos membres del banc central nord-americà, serà analitzat detalladament pel mercat, amb l'objectiu d'intentar obtenir una mica de claredat sobre l'evolució de la política monetària.

I és que els operadors han rebaixat considerablement, fins al 45%, la probabilitat d'una primera baixada de tipus al setembre. Des de Goldman Sachs, per part seva, han endarrerit el seu pronòstic per a aquest primer descens al setembre des del juliol.

"És probable que la inflació hagi millorat molt al setembre, però no és perfecta, i segueix a un ritme interanual que fa que la retallada sigui una decisió menys que òbvia", destaquen.

Al llarg de la setmana, l'agenda econòmica també inclou la publicació de la confiança del consumidor, les peticions setmanals de desocupació i el Llibre beix de la Fed, que donarà més informació sobre l'activitat i les expectatives econòmiques del país.

ANÀLISI TÈCNICA

L'S&P 500 no pot oferir un aspecte tècnic millor. Fa tan sols unes sessions, concretament el dia 15 passat, que el selectiu va aconseguir superar la resistència clau dels 5.264 punts.

Ara mateix podem veure com podria estar donant forma a un retrocés temporal a aquest nivell de preus. Aquesta figura és de continuació de tendència i sembla molt possible que puguem veure, en qualsevol moment, l'aparició d'un senyal de fortalesa que ens faci pensar en una extensió de les pujades", explica César Nuez, analista de Bolsamanía.

De cara a les properes sessions és molt probable que puguem acabar veient una extensió de les pujades fins al nivell dels 6.000 punts. "Per això hauria de confirmar la superació de la resistència dels 5.341 punts, màxims històrics. No apreciarem un senyal de debilitat mentre que es mantingui cotitzant per sobre dels 5.200 punts", afegeix Nuez.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,32% (77,97 dòlars) i el Brent avança un 0,24% (82,32 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,05% (1,085 dòlars), i l'unça d'or guanya un 0,40% (2.344 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo americà a 10 anys es relaxa al 4,467% i el bitcoin perd un 0,30% (68.611 dòlars).

contador