ep bola asiatica
CHINA STRINGER NETWORK - Archivo

Les borses de la regió Àsia-Pacífic han acabat aquest dimecres amb signe mixt. Tot i que el verd es va imposar amb força aquest dimarts a Wall Street, els mercats asiàtics no han aconseguit seguir, almenys íntegrament, l'estela d'optimisme dels inversors.

Mentre que les borses de Corea del Sud i Hong Kong han estat tancades per ser festiu, el CSI 300 de la Xina ha acabat amb caigudes del 0,85% fins als 3.626,06 punts. Precisament al país, aquest dimecres el Banc Popular de la Xina (PBoC, per les sigles en anglès) ha mantingut sense canvis al 2,5% el tipus de la seva línia de crèdit a mitjà termini a un any.

Tot i això, tant a Austràlia com al Japó s'ha imposat el verd. L'S&P/ASX 200 australià ha acabat amb un avanç del 0,35% fins als 7.753,70 punts. Els inversors han avaluat el pressupost anual que va donar a conèixer el govern d'Austràlia dimarts a la nit, amb mesures destinades a alleujar el cost de vida, construir més habitatges i enfortir el sistema de salut, entre d'altres.

"Aquest pressupost aconsegueix l'equilibri adequat entre mantenir la pressió sobre la inflació, alleujar el cost de vida, donar suport al creixement econòmic sostenible i enfortir les finances públiques", va dir Jim Chalmers, tresorer d'Austràlia, en una declaració conjunta amb el primer ministre australià, Anthony Albanese.

El govern pronostica un segon superàvit aquest any, i segons Chalmers “seria la primera vegada que un govern genera superàvits consecutius en gairebé dues dècades”.

Al Japó, per part seva, el Nikkei 225 ha guanyat un 0,08% per finalitzar als 38.385,73 punts, mentre que el Topix ha acabat pla als 2.730,88 punts.

Els inversors asiàtics, igual que la resta del món, es mantenen atents a la dada clau de la setmana: la inflació dels Estats Units. Aquest dimecres es coneixerà com van evolucionar els preus a l'abril, i això podria donar pistes sobre els propers moviments de la Reserva Federal (Fed) amb els tipus.

Tot i que Jerome Powell, president del banc central nord-americà, va ser contundent aquest dimarts en confirmar que apostava per mantenir-los i que la seva confiança no era "tan alta" com abans. També ha assenyalat que caldrà "més temps de l'esperat" per tornar la inflació a l'objectiu del 2%.

Noticias relacionadas

contador