dl wall street wall st new york city new york stock exchange nyse dow jones nasdaq street sign nyc united states usa america pb
Sharecast / Alessandro D Andrea via Pixabay

Compres moderades en Wall Street aquest dimecres després del signe mixt de dimarts, en un mercat pendent no només de la situació geopolítica a l'Orient Mitjà, sinó també de les baixades de tipus de la Reserva Federal (Fed), que s'allunyen per les pressions inflacionistes.

  • 38.092,910
  • -

Després de l'atac de l'Iran a Israel aquest cap de setmana, els inversors tenen clar que hi haurà una resposta israeliana, encara que la incertesa rau en com i quan serà.

"Encara que els aliats d'Israel estan pressionant perquè es doni una resposta diplomàtica, sembla que Israel està considerant una resposta més directa. Si aquest és el cas, lamentablement significa que aquesta incertesa i tensió persistiran durant força temps, ja que els mercats se centraran en què l'Iran pugui prendre noves represàlies", expliquen a ING Economics.

Per als experts de Link Securities, la resposta d'Israel probablement sigui "de forma 'quirúrgica', atacant bases militars dels grups terroristes afins a l'Iran, evitant així atacar directament el país asiàtic".

TIPUS MÉS ALTS PER MÉS TEMPS

L'altre gran punt d'atenció per al mercat és a la Reserva Federal i les baixades de tipus, ja que la persistència de la inflació i la fortalesa de les dades macro reforcen la idea que la Fed no retallarà els tipus al juny.

“El creixement de la producció industrial juntament amb les bones dades de consum porten a esperar un creixement econòmic més gran als EUA al primer trimestre. Un nou argument perquè la Fed endarrereixi les rebaixes de tipus dinterès. El mercat situa la primera rebaixa de tipus entre el setembre i el novembre”, afirmen a Bankinter.

De fet, el president de l'organisme, Jerome Powell, ha assegurat que "les últimes dades clarament no ens han donat més confiança, i en el seu lloc indiquen que és probable que calgui més temps del que s'esperava per aconseguir aquesta confiança".

Per a Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank, "els tres mesos consecutius d'augment de la inflació als EUA han convençut el president de la Reserva Federal (com molts altres membres de la Reserva Federal) que retallar els tipus d'interès a l'estiu pot ser una mala idea”.

Així mateix, el vicepresident del banc central nord-americà, Philip Jefferson, ha destacat que “si les dades entrants suggereixen que la inflació és més persistent del que espero actualment, serà apropiat mantenir l'actual orientació restrictiva de la política monetària durant més temps”.

"Els futurs descompten ara que la Fed no començarà a abaixar tipus fins ben entrat al segon semestre 2024 i que ho farà únicament 2 vegades i per import de 25 punts bàsics", afegeixen a Link Securities.

Entre altres referències destacades de la setmana hi ha el Llibre Beix de la Fed, que es coneixerà aquest dimecres i que donarà més informació sobre l'activitat i les expectatives econòmiques del país i les peticions setmanals de desocupació (dijous).

EMPRESES I ALTRES MERCATS

A l'àmbit empresarial, la temporada de resultats també continua centrant l'interès dels inversors amb companyies com Netflix (dijous) o Procter & Gamble (divendres) donant a conèixer les xifres trimestrals.

Pel que fa a la sessió, les accions de Ferrari pugen gairebé un 2% aquest dimecres després que Bernstein reiterés la seva recomanació de sobreponderar el valor, ja que considera que el fabricant italià de cotxes esportius de luxe està "començant a dominar el desafiament de l'electrificació”.

També puja la farmacèutica Eli Lilly, que guanya un 1,5% després d'anunciar que el seu fàrmac per baixar de pes Zepbound mostrava potencial per tractar pacients amb apnea obstructiva del son.

A més, els títols d'United Airlines es disparen un 9% després de presentar uns resultats trimestrals que han millorat els pronòstics del consens d'analistes.

En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 1,27% (84,27 dòlars) i el Brent perd un 1,33% (88,81 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,24% (1,0643 dòlars), i l'unça d'or cedeix un 0,14% (2.404 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo americà a 10 anys es relaxa al 4,618% i el bitcoin cau un 0,03% (62.748 dòlars).

contador