bitcoin amarillo verde

Pocs moviments en aquest final de setmana al mercat de les criptomonedes. El bitcoin (BTC) està força pla a les últimes 24 hores i aconsegueix aguantar els 66.000 dòlars, mentre que l'ethereum (ETH) puja lleugerament i intenta allunyar-se dels 3.000 dòlars.

  • 66.193,883$
  • 0,11%

A les altcoins els guanys són una mica més destacats. Per exemple, solana (SOL) remunta prop d'un 4%, igual que el cardano (ADA) i avalanche (AVAX), que puja per sobre del 6%. Per contra, altres tokens com XRP, dogecoin (DOGE), shiba inu (SHIB) o tron (TRX) cotitzen a la baixa.

Com us hem estat explicant, les darreres dades macroeconòmiques han millorat l'ànim dels inversors. L'última lectura d'inflació dels Estats Units va mostrar sengles retallades en la taxa general i subjacent i va empènyer a l'alça les criptomonedes, però també la renda variable, ja que l'S&P 500 va aconseguir assolir nous màxims històrics després d'aquesta dada. Per la seva banda, el Dow Jones va fer història aquest dijous ensuperar per primera vegada la barrera dels 40.000 punts, encara que no va aconseguir mantenir aquest nivell al tancament de la sessió.

El motiu és que el mercat té esperances que les últimes xifres donaran motius a la Reserva Federal (Fed) per començar a abaixar els tipus d'interès al setembre. A les últimes setmanes, una sèrie de dades macro i nombroses declaracions de membres del banc central com les del president Jerome Powell van fer una mica d'efecte en les expectatives de baixades de tipus. En aquests moments, el consens dona a prop d'un 70% de probabilitat que la Fed executi la primera retallada al novè mes de l'any, segons dades de l'eina FedWatch de CME.

Com diem, aquest sentiment alcista ha permeat al mercat de les criptomonedes i han tornat el bitcoin als 66.000 dòlars per primera vegada des de finals d'abril. Segons els experts de QCP Capital, un impuls sostingut podria portar la criptomoneda reina fins als 74.000 dòlars, és a dir, més enllà dels màxims històrics assolits a mitjans de març. "La demanda institucional de bitcoin segueix creixent, amb els grans gestors d'actius Millennium i Schonfeld invertint aproximadament el 3% i el 2% dels seus actius sota gestió als fons cotitzats (ETF, per les sigles en anglès) de BTC al comptat", afegeixen.

D'altra banda, altres analistes assenyalen que sembla que la pressió baixista s'ha remès a l'espai de les criptos. "Els tenidors de bitcoin a curt termini estan venent amb guanys bàsicament nuls i els operadors estan esgotant els seus guanys no realitzats durant els últims mesos. Els saldos de bitcoin als escriptoris OTC s'estabilitzen, cosa que suggereix que hi ha menys oferta de bitcoin entrant al mercat per vendre a través d'questes entitats", assenyalen els analistes de CryptoQuant.

Al pla empresarial, cal assenyalar que la Chicago Mercantile Exchange (CME) ha decidit plantar cara a Binance i Coinbase. I és que la borsa de futurs més gran del món estudia oferir operacions al comptat de bitcoin als seus clients, amb l'objectiu de guanyar exposició al sector de les criptomonedes a mesura que augmenta la demanda del producte entre els participants del mercat. Segons FT, la borsa radicada a Chicago ha estat mantenint converses amb comerciants que volen negociar bitcoin en un mercat regulat. Si ho aconsegueixen, Coinbase i Binance, dos dels principals actors de l'espai dels criptoactius, podrien veure's molt afectats.

contador