ep archivo   un signo de la calle wall street en frente de la bolsa de valores de nueva york
LUCAS JACKSON - Archivo

Wall Street cotitza sense tendència definida aquest dijous després del signe mixt de dimecres i mentre els inversors segueixen buscant pistes sobre els propers moviments de la Reserva Federal (Fed).

  • 39.806,770
  • -

"Després del fort repunt experimentat per aquests índexs des de la publicació de les xifres d'ocupació d'abril, que van mostrar un mercat laboral que sembla que comença a refredar-se i van augmentar la possibilitat que la Reserva Federal (Fed) baixi les taxes d'interès de referència aquest any, les últimes dues sessions la borsa nord-americana s'ha estabilitzat, amb molts valors i els índexs consolidant aquests avenços", expliquen a Link Securities.

El suau informe d'ocupació del mes d'abril ha renovat les expectatives que la Fed abaixi els tipus d'interès en aquest exercici. De fet, s'atorga una probabilitat del 49% que el banc central nord-americà redueixi en 25 punts bàsics les taxes al setembre.

"No obstant, i aquest és un factor que semblen haver oblidat alguns inversors, perquè això sigui així, el procés de desinflació s'ha de tornar a accelerar als propers mesos", adverteixen a Link Securities.

Per això, el mercat continua molt atent a les declaracions dels membres del banc central nord-americà com Mary Daly, presidenta del Banc de la Reserva Federal de San Francisco, amb l'objectiu d'aclarir el full de ruta de l'organisme.

L'agenda macro d'aquest dijous ha inclòs la publicació de les dades d'atur setmanal, que han mostrat un augment superior a l'esperat.

En aquest context, i a l'espera de grans catalitzadors com l'IPC d'abril, que es coneixerà la setmana que ve, "s'imposaran les ganes de prendre un respir i consolidar els avenços del maig", analitzen des de Bankinter.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

Al pla empresarial, els resultats continuaran sent protagonistes amb la publicació de les xifres de companyies com Warner Bros.

Airbnb, per la seva banda, retrocedeix un 6% a la sessió després de donar a conèixer una guia més feble del que s'esperava.

També baixa amb força (-6%) el dissenyador de xips Arm després d'oferir una orientació d'ingressos per a l'any fiscal 2025 entre 3.800 i 4.100 milions de dòlars que no ha sorprès els inversors.

"Els resultats empresarials estan sent millors del que esperaven els analistes, els quals, en molts casos, estan 'veient-se forçats' a revisar a l'alça les seves expectatives de resultats per al que resta d'exercici. Així, esperem que, una vegada que s'acabi d'aclarir l'escenari de tipus d'interès, sigui l'evolució de les expectatives de resultats el que 'marqui el pas' a les borses occidentals", afegeixen a Link Securities.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,09% (79,06 dòlars) i el Brent avança un 0,02% (84,61 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,11% (1,0757 dòlars), i l'unça d'or perd un 0,10% (2.322 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es revalora al 4,504% i el bitcoin cau un 1,57% (61.103 dòlars).

Noticias relacionadas

contador