dl wall street wall st new york city nyc new york stock exchange nyse dow jones industrial average nasdaq subway platform sign unsplash
Sharecast / Martin Ceralde via Unsplash

Wall Street cotitza amb fortes compres aquest divendres després dels guanys de dijous, que van estar liderats pel Nasdaq, i a mesura que els inversors descompten els resultats d'Apple i centren la seva atenció en l'informe d'ocupació oficial, que ha mostrat un mercat laboral que ha refredat més del que s'esperava.

  • 40.003,590
  • -

Al còmput setmanal, i a falta de la sessió actual, els índexs novaiorquesos es dirigeixen cap a una setmana de pèrdues, amb caigudes del 0,7% per a l'S&P 500, del 0,6% per al Nasdaq i més moderades (-0,04%) en el cas del Dow Jones.

"El sentiment no és tan dolent després d'una setmana que va confirmar que la Reserva Federal (Fed) no retallarà els tipus d'interès a curt termini. Així que la meva conclusió va ser la següent: els inversors només volen que les accions es recuperin fins i tot al maig i desafiïn la dita popular de 'vendre al maig i desaparèixer'", valora Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.

La Reserva Federal (Fed) va optar per mantenir els tipus sense canvis al seu darrer conclave monetari, tal com s'esperava. Tot i això, Jerome Powell, president de l'organisme, ha advertit que la inflació segueix sent "massa alta" i que "el camí a seguir és incert".

El titular del banc central nord-americà també va assegurar que és "poc probable" que el proper moviment de la Fed sigui una pujada de taxes i, encara que no va donar pistes sobre quan poden començar les retallades, sí que va constatar "una falta de més avenços cap a l'objectiu d'inflació del 2%”.

Per això, caldrà seguir vigilant les dades, i durant aquesta sessió totes les mirades estaran posades sobre el mercat laboral, que ha deixat la creació de 175.000 noves nòmines a l'abril, per sota dels 315.000 llocs de treball del març (revisats a l'alça des de les 303.000 ), i de la previsió de consens, que n'anticipava 243.000.

Mahmoud Alkudsi, analista sènior de mercat d'ADSS, assegura que aquest informe "es tracta d'un estrany fracàs al mercat laboral nord-americà que podria significar la fi de la retòrica de 'més alt per més temps' al qual ens hem acostumat".

"Encara que la Reserva Federal veurà això com un pas per sentir-se còmoda amb una retallada de les taxes d'interès, la fortalesa relativa del mercat laboral continua sent massa alta perquè considerin una retallada abans de finals del segon trimestre", afegeix.

Per part seva, Neil Wilson, analista de Markets.com, destaca que "el creixement dels salaris realment es va refredar, fins al 3,9% interanual, i això dona suport a la creença de la Reserva Federal que la inflació està baixant".

L'agenda econòmica d'aquest divendres també inclou el PMI i ISM serveis.

APPLE I LA SEVA GRAN RECOMPRA D'ACCIONS

Al capítol de resultats, aquest dijous, després del tancament del mercat, Apple va ser l'encarregada de donar a conèixer les seves xifres trimestrals. Els títols de la companyia es disparen un 7% a Wall Street després d'anunciar una gran recompra d'accions, per valor de 110.000 milions de dòlars.

Els comptes van superar lleugerament les febles previsions del mercat, però van mostrar un descens del benefici net del 2,17% i una caiguda dels ingressos del 4%. Les vendes de l'iPhone van decebre i la facturació de la Xina no acaba de remuntar en registrar una baixada dels ingressos dels 17.812 milions als 16.372 milions.

Així mateix, la companyia de Cupertino no va dir res de nou sobre els seus esforços en intel·ligència artificial (IA), "tot i que tenim l'esperança de sentir alguna cosa digna al front de la IA a les properes setmanes", afegeix Ozkardeskaya.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,04% (78,82 dòlars) i el Brent avança un 0,09% (83,71 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,41% (1,077 dòlars), i l'unça d'or guanya un 0,03% (2.308 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo americà a 10 anys es relaxa al 4,497% i el bitcoin suma un 3,85% (61.309 dòlars).

Noticias relacionadas

contador