ep archivo   vista general del palacio de la bolsa a 10 de marzo de 2022 en madrid espana el ibex 35
Marta Fernández Jara - Europa Press - Archivo

L'IBEX-35 tanca amb caigudes aquest dijous (-0,92%, 11.050 punts, cau clarament més que la resta de borses europees) mentre assimila la sorpresa majúscula d'aquesta jornada. BBVA ha llançat una OPA hostil sobre Sabadell i això, sens dubte, ha marcat la sessió. L'oferta va dirigida a la totalitat de les accions de Sabadell i la contraprestació oferta és la mateixa que va proposar a Sabadell i que va rebutjar: 1 acció de nova emissió de BBVA per cada 4,83 accions de Sabadell.

  • 11.346,900
  • 0,17%

Es donava per fet que, després del rebuig de Sabadell a l'oferta, i que ahir revelés que BBVA li havia dit que no tenia marge per millorar la proposta inicial, l'operació no se'n sortiria. Tot i això, no ha estat així i BBVA ha optat per aquesta inesperada via que ja està generant multitud de reaccions. Per començar, Sabadell, que ha tornat a dir 'no' a l'oferta, puja un 5%, mentre que el BBVA cau un 5%. Per seguir, el Govern ha rebutjat rotundament l'operació i diu que produeix "efectes lesius potencials" al sistema financer espanyol. L'oferta tindria èxit si més del 50% dels accionistes de Sabadell l'accepten.

Aquesta notícia ha deixat en un segon pla 'tota la resta' d'aquesta jornada, començant pels resultats de Telefónica (va guanyar un 79% més al primer trimestre) i altres companyies que s'han conegut avui. A més, també a l'àmbit empresarial, Ferrovial ha debutat aquest dijous al Nasdaq. Així mateix, l'atenció està posada en la decisió de tipus del Banc d'Anglaterra (BoE), que els ha deixat sense canvis al 5,25%. "Encara no estem a punt de retallar", ha dit.

Tot i això, la resta de places europees han tancat a l'alça i amb moviments moderats després que ahir Wall Street tornés a tancar pla. Avui, els índexs nord-americans cotitzen amb signe positiu. A més, també als Estats Units, les peticions setmanals de desocupació pugen més del que s'esperava en ubicar-se en 231.000, enfront de les 210.000 que esperava el consens.

A Àsia la sessió també ha tingut un signe dispar. S'hi han conegut dades de la Xina. La balança comercial mostra un augment molt superior a l'esperat de les importacions del mes d'abril, del 8,4%. Les exportacions pugen un 1,5%.

L'IBEX SEGUEIX AMB ELS MÀXIMS ANUALS A LA MIRA

L'IBEX ha retallat avui després de pujar a la sessió passada i manté els màxims anuals, situats als 11.227 punts, a la mira.

"Estarem molt pendents de la superació d'aquest nivell de preus, ja que ens faria pensar en una extensió de les pujades fins al nivell dels 11.500 punts. El seu aspecte tècnic és molt bo", indiquen els analistes de Bolsamanía.

"Per sota, el suport clau es troba als 10.820 punts. No veurem un senyal de feblesa mentre es mantingui cotitzant per sobre d'aquest nivell de preus. Si els perd, no descartem una extensió de les caigudes fins al nivell dels 10.500 punts".

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia als 1,0773 dòlars (+0,26%). El petroli està pla, amb el Brent als 83,59 dòlars i el WTI, als 79,05 dòlars.

L'or suma un 0,72% (2.339 dòlars) i la plata avança un 2,64% (28,33 dòlars).

El bitcoin cotitza als 61.900 dòlars i l'ethereum, als 2.998 dòlars.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys puja al 4,485%.

Noticias relacionadas

contador