L'or amplia els seus màxims de sis anys i conquista els 1.500 dòlars

El trànsit de la guerra comercial a una de divises, motor de l'or groc

Noemí Jansana
Bolsamania | 07 ago, 2019 15:08
orochina1

L'or ha marcat un nou màxim als 1.500 dòlars l'unça aquest dimecres i així estira el seu ral·li de sis anys a la calor de la recrudescència de la guerra comercial entre la Xina i els EUA. La transformació del conflicte aranzelari en una guerra de divises també ha tingut el seu pes en l'auge del metall groc, ja que els inversors busquen cobertura en els actius refugi tradicionals.

El preu al comptat s'ha estirat un 1,5% aquest dimecres, fins a màxims d'abril de 2013. A més, encadena cinc sessions a l'alça i apunta ara als 1.600 dòlars després de fer fallida l'important nivell psicològic dels 1.480 dòlars. "Sembla que el metall preciós ha trobat resistència a l'àrea dels 1.490 dòlars", indica Craig Erlam, analista d'Oanda. De fet, retrocedeix fins a aquest nivell després de la fita d'aquest dimecres. Creu, però aquest expert, que "no li falten raons per seguir pujant, encara que la recuperació temporal del dòlar és un petit contratemps per als alcistes del metall preciós".

El futur de l'or, molt enganxat al preu al comptat també ha superat els 1.500 dòlars, fins a una fita en 1.507 bitllets verds i deixa pujades de l'1,5% en el dia.

El mercat aposta perquè segueixi l''estira i arronsa' entre Washington i Pequín, després que el Banc Popular de la Xina hagi abandonat la seva política de sostenir el iuan per sota dels 7 iuans per dòlar. El supervisor monetari ha tornat a afeblir l'ancoratge mitjà de la divisa, al voltant del qual només pot fluctuar un 2%, la qual cosa incrementa el perill d'una nova resposta dels EUA. La Casa Blanca va prendre la decisió de designar el gegant asiàtic com "manipulador de divises" de manera oficial, cosa que li permet imposar sancions al país i demanar suport del Fons Monetari Internacional (FMI).

"Aquestes actuacions poden escalar encara més les tensions i provocar una altra resposta aranzelària", indica Erlam. De manera que "es dispararà de nou l'aversió al risc, cosa que afegirà més llenya a la pujada de l'or".

contador