Taiwan torna a desplomar-se per la Covid durant una nova jornada de caigudes a Àsia

Les preocupacions sobre la inflació llasten els parquets del continent

Noemí Jansana
Bolsamania | 12 mai, 2021 09:13
taiwancbbolsa1

NIKKEI 225

38.405,660

00:00 30/04/24
1,24%
470,90

Nova jornada de caigudes a les borses asiàtiques aquest dimecres, amb Taiwan repetint al capdavant del declivi amb una caiguda del 4,1% al tancament, tot i que ha registrat una caiguda de fins al 8% per l'avanç de la Covid a la regió. La cautela dels inversors sobre la inflació ha pesat també als parquets continentals.

Taiwan podria elevar el seu nivell d'alerta pel virus COVID-19 durant els "pròxims dies", segons ha avisat aquest dimecres el ministre de Sanitat, Chen Shih-chung, advertint d'una situació d'extrema gravetat que ha fet caure la borsa de l'illa. Dimarts, Taiwan va anunciar plans per restringir les reunions públiques com a resultat d'un grup de sis nous casos sense una font d'infecció clara, un brot inusual per a l'illa que havia mantingut un estricte control sobre els brots comunitaris.

Descrivint la situació com a "molt greu", Chen ha dit al parlament que el nivell podria elevar-se a tres, limitant les reunions a cinc persones a l'interior i 10 a l'exterior, així com el tancament dels negocis no essencials.

Els retrocessos de dimecres es produeixen també després de les vendes nocturnes als Estats Units, on l'índex Dow Jones va experimentar el seu pitjor dia des de febrer.

Els mercats de la Xina continental s'han mostrat moderats. L'índex compost de Xangai s'ha mantingut pla i el de Shenzhen ha baixat un 0,45%. L'índex Hang Seng de Hong Kong ha cotitzat gairebé sense canvis. La Xina va publicar el dimarts dades que mostraven que els preus de les fàbriques van augmentar a l'abril al ritme més ràpid en tres anys i mig, mentre que els preus al consum van pujar amb un ritme més modest. Això va alimentar algunes de les preocupacions entorn d'un ràpid augment de la inflació que podria obligar els bancs centrals a apujar els tipus d'interès i aplicar altres mesures d'enduriment.

Al Japó, el Nikkei 225 ha caigut un 0,71% després d'haver pujat abans, mentre que l'índex Topix ha baixat un 1,08%. Les accions del fabricant d'automòbils Nissan han caigut un 11,86% al matí. L'empresa va anunciar dimarts que les seves pèrdues operatives anuals durant l'any que va finalitzar el 31 de març es van ampliar a 150.650 milions de iens (1.380 milions de dòlars), enfront del dèficit de 40.000 milions de iens de l'any passat, segons Reuters.

En general, les accions del sector automobilístic al Japó han caigut dimecres al matí. L'índex Kospi de Corea de Sud ha baixat un 0,79%.

A Austràlia, l'índex de referència ASX 200 ha caigut un 1,11% a causa de la pressió exercida pels principals bancs.

L'índex MSCI més ampli d'accions d'Àsia-Pacífic fora del Japó ha perdut un 0,59%.

contador