L'IBEX (-0,57%) talla la seva ratxa alcista i s'allunya dels seus màxims anuals

Aquest dimecres comença la temporada de resultats a Espanya i diumenge hi ha cita amb les urnes

Nieves Amigo
Bolsamania | 23 abr, 2019 10:57 - Actualitzat: 19:08
ep libex-35 obre pla 008 imante encota dels 9500 punts
EUROPA PRESS - Archivo

IBEX 35

10.941,200

16:28 25/04/24
-0,76%
-84,30

L'IBEX 35 ha cedit un 0,57%, fins als 9.527,20 punts, pressionat per la majoria de valors, entre els quals han destacat els descensos en Ence, IAG, les acereres i els bancs. Això després de marcar nous màxims anuals dijous passat (als 9.581 punts) i davant una setmana que estarà dominada pels resultats empresarials i per les eleccions generals a Espanya.

Els valors que més han pujat han estat Amadeus (+2,21%), Viscofan (+0,99%), Repsol (+0,8%) i Iberdola (+0,77%) tot i que les pèrdues han estat generalitzades. Ence (-4,96%) ha continuat amb la seva mala ratxa, seguida per IAG (-3,63%) i CaixaBank (-2,94%). A més, BBVA (-2,11%) i Santander (-1,33%), al costat de Telefónica (-1,01%), han viscut una jornada baixista.

D'altra banda, aquest dimecres arrenca de forma extraoficial la temporada de resultats a Espanya amb els comptes d'Enagás i també de Liberbank. Dijous presentaran xifres Bankinter i Iberdrola i divendres serà el torn de Sabadell. Dilluns que ve, 29 d'abril, els bancs seguiran anunciant resultats, amb Bankia i BBVA, mentre que dimarts s'anunciaran les seves xifres Santander, CaixaBank i Unicaja.

Fora del nostre país, destaquen els comptes de Twitter, que es dispara després de superar les expectatives de creixement d'usuaris per un ampli marge.

Hi ha altres companyies que també han estat protagonistes en aquesta jornada. A Espanya, dins el Continu han destacat les fortes caigudes del 7% en Tubos Reunidos davant dels dubtes sobre la seva viabilitat.

Al Regne Unit, avui l'estrella ha estat l'empresa de viatges Thomas Cook, que ha pujat un 18% davant els rumors d'OPA. A la resta de borses europees, els guanys han estat moderats, inferiors al 0,4%, excepte en el cas del FTSE 100 britànic, que ha repuntat un 0,8%.

ANÀLISI DEL DEBAT ELECTORAL

Pel que fa a les eleccions a Espanya, avui dimarts tot l'ocupa l'anàlisi del debat electoral que va tenir lloc ahir a la nit a TVE. Aquesta nit es repetirà la mateixa trobada en Atresmedia. Segons el mitjà que l'analitzi, el guanyador del debat és un o altre.

El que sembla clar és que seran els pactes els que decidiran el futur polític a Espanya, i això ho tenen molt present tots els candidats. Quant a l'IBEX, dilluns que ve cotitzarà el que passi aquest diumenge a les urnes i, previsiblement, com està fent històricament, rebrà el resultat -sigui quin sigui- amb caigudes. El pitjor escenari, segons tots els experts, seria un resultat tan fragmentat que fos necessari repetir els comicis, cosa que en absolut es descarta.

I EL PETROLI, DISPARAT

El petroli ha estat un altre dels protagonistes de les últimes hores. Aquest dilluns de disparar un 3% i a aquestes hores continua avançant un 0,5% (Brent: 74,44 dòlars) a causa que els EUA endurirà les sancions sobre Irán. Les alces en el cru han animat a les petrolieres europees, tot i que han perjudicat les aerolínies. Des del punt de vista tècnic, després de superar la resistència dels 72,70-73 dòlars, la referència Brent no té resistència fins als màxims de 2018, als 84,74 dòlars.

En altres mercats, l'euro es deprecia un 0,43%, fins als 1,1208 dòlars. I la rendibilitat del bo espanyol a 10 anys ha repuntat fins a l'1,11%, mentre la prima de risc d'Espanya ha pujat lleugerament fins a 106 punts.

ANÀLISI TÈCNICA DE L'IBEX 35

"La sessió d'aquest dimarts no té implicacions de cap tipus. Encara que si mirem el gràfic amb una mica més de perspectiva, resulta que des que va començar l'abril l'IBEX s'està desplaçant en un lateral bastant definit, amb suport als 9.365 punts i resistència als 9.550 punts en números rodons", explica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"La tendència continua sent alcista, perquè els mínims i màxims creixents així ho indiquen. I no s'ha perforat cap suport. La sobrecompra segueix sent extrema i per aquest motiu ens reafirmem en el missatge que és molt tard per comprar, però aviat per vendre", afegeix aquest expert.

"Avui, simplement, no hem comptat amb el suport d'Inditex. Que s'està prenent un respir després de pujar un 7% la setmana passada. I no descartem que, abans de reestructurar-se a l'alça, busqui suport en el suport dels 27- 27,10 euros. Camí de la resistència dels 29,85 euros. En general, tot segueix sent un clar mantenir", conclou Rodríguez.

contador