Les vendes s'imposen a Wall Street després d'un nou cas de coronavirus als EUA

La pandèmia segueix posant en escac els mercats i ja són 25 els morts

Sergio García
Bolsamania | 24 gen, 2020 18:35
wall street portada dentro sitio

DOW JONES

38.460,920

23:07 24/04/24
-0,11%
-42,77

Wall Street registra pèrdues després de la confirmació d'un segon cas de coronavirus de Wuhan als Estats Units. L'OMS ha decidit no declarar l'emergència sanitària davant el brot sorgit a la Xina, però les borses mundials s'ho prenen amb cert recel.

Al Dow Jones, Intel es dispara un 9% després de presentar guanys i previsions que s'han situat per sobre del previst. A més, American Express repunta un 2% després de convèncer amb els seus comptes al mercat.

En negatiu, Boeing cau un 0,7% després de confirmar que estudia una nova retallada de producció del 787 Dreamliner. Un altre dels sectors més baixistes és el d'aerolínies. Companyies com American Airlines i Delta es deixen un 4%, afectades per la crisi del coronavirus.

Ja són 25 els morts i més de 800 els afectats per la pandèmia originada a la Xina a mitjans de desembre de l'any passat. El coronavirus no ha trigat a estendre's a altres països com Corea de Sud i el Japó tot i els intents xinesos per aïllar la regió.

És immune la borsa a aquestes crisis sanitàries? "Hi ha la preocupació que el coronavirus s'estengui ràpidament més enllà de la Xina i causarà mal a les economies i als mercats", reconeixien els analistes de Charles Schwab. "Si prenem com a exemple el virus de la SARS, l'impacte del coronavirus serà probablement temporal", opinaven els de Wells Fargo.

"No podem relacionar directament les epidèmies amb el rendiment de la borsa", apuntaven els de Fidelity el 2006. "La renda variable es comporta de forma impredictible encara que mai podem veure aquests fenòmens com quelcom aïllat sinó associar-los amb la resta de condicionants de mercat", han postil·lat.

En matèria macro, les dades publicades han estat mixtes. El PMI manufacturer preliminar de gener s'ha situat per sota del previst, però el PMI serveis del mateix període ha superat els pronòstics. A l'altre costat de l'Atlàntic, la decisió del BCE que ara presideix Lagarde va enviar a les borses al vermell, especialment l'IBEX, pel pes de la banca en el selectiu.

A Àsia, els seus mercats es van recuperant a l'inici de l'Any Nou Lunar i malgrat el coronavirus. Amb tot, cal recordar que tant la borsa de la Xina com la de Corea de Sud han estat tancades per la festivitat local.

contador